Sjokoladelangpanne med kokosstrø


Det er tid for sommeravslutninger, og da er det kjekt å ha en skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne, som både er lett å få til og rask å lage.

Denne kaken inneholder ikke egg, men surmelk i deigen gjør at kaken blir kjempesaftig likevel.

En favoritt blant store og små!

 


Oppskriften er til stor langpanne. 

 

 

Perfekt å ta med til sommeravslutninger og alle andre slags anledninger!

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1 liter kefir
♥ 7 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl melk

Pynt:
♥ 0,5 dl kokos

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og bland med kakaopulver.

Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

 

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ha melis, vaniljesukker og kakaopulver i en rørebolle.

 

 

Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.

 

 

Yummy sjokoladekrem!  Heart  

 

 

Bre sjokoladekremen over kaken.

 

 

 

Jeg bruker en bred smørekniv for å få sjokoladekremen jevnt utover. 

 

 

Dryss over kokos før sjokoladekremen tørker, slik at kokosen fester seg til sjokoladekremen.

 

 

En stor og fristende sjokoladekake med kokosstrø er alltid populært! 

 

 

Skjær kaken i firkanter.

 


 

Dette er en slik kake som alle liker og som ALLE kan få til å bake! Smile 

 


 


Tips:

♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Pakk dem inn i plast og oppbevar kjølig. Kakestykkene er også fine å fryse! 

 

 

Jeg tar en bit jeg.... 

 

 

Å nam! Denne kaken er jammen meg god!   Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sjokoladelangpanne med kokosstrø
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1 liter kefir
♥ 7 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 9 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 3 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl melk

Pynt:
♥ 0,5 dl kokos

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med kakaopulver.

Ha kefir i en stor rørebolle. Bland i sukkeret og sjokoladesmøret. Rør deretter inn natron og hvetemelet.

Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Ha melis, vaniljesukker og kakaopulver i en rørebolle. Tilsett sjokoladesmøret og melk. Pisk sjokoladekremen luftig.

Bre sjokoladekremen over kaken. Dryss over kokos og skjær kaken i firkanter.

Tips

♥ Kakestykkene holder seg myke og saftige i flere dager. Pakk dem inn i plast og oppbevar kjølig. Kakestykkene er også fine å fryse! 

30 kommentarer

Hei:) har du prøvd å lage denne kaken med Toro kakemix for cøliakiere, istedenfor hvetemel?
Tror du den blir tørr? El er det kefir melka som gjør den saftig?

Hei, nei jeg har dessverre ikke testet ut dette, bare vanlig hvetemel. Jeg er ingen ekspert på dette området, så her må du nok høre med andre. Men etter det jeg har hørt, burde det i de fleste kaker gå greit å bytte ut hvetemel med glutenfritt alternativ hvis man vil tilpasse kakene for de som har cøliaki.

Litt tilfeldig om jeg skriver kefir, kulturmelk eller surmelk i oppskriftene her på Det søte liv. Etter min erfaring blir resultatet like bra uavhengig av om man bruker kefir eller kulturmelk. Så ja, bruk gjerne mørkeblå kulturmelk (eller mørkeblå kefir :-))

Wow, for ei fantastisk god kake! Laget denne på fredag og i dag er det tomt
Fikk beskjed fra samboer at jeg ikke måtte lage denne kaka igjen, fordi han gikk bare og spiste

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Hei, i denne oppskriften er det ikke egg. Det kjekt med noen slike oppskrifter for de som ikke tåler egg (eller ikke har egg tilgjengelig). Det er drøssevis av alternative oppskrifter på sjokoladekake i langpanne her på Det søte liv som er med egg :-) Bare å scrolle seg igjennom kategorien for langpannekaker!

Jeg brukte kulturmelk istedenfor kefir (tomt på butikken) når jeg tar smøret blandet med kakao oppi bollen med kulturmelk og sukker deler røren seg. Jeg har forsøkt å avkjøle smøret også, men dette fungerte ikke. Røren blir mørkere når jeg steker den, men ønsker gjerne å vite hva jeg gjør galt! Skjer dette når du bruker kefir?

Som svar på av Natta (ikke bekreftet)

Hei, dette kan skje uavhengig av om man bruker kulturmelk eller kefir (jeg bruker dette om hverandre, så har ikke noe å si for resultatet). Har med temperaturforskjeller å gjøre, men deigen pleier å bli helt fin igjen når man blander inn hvetemelet. Regner med at deigen ble bra hos deg også til slutt.

Helt normalt at kaken blir mørkere ved steking enn det ser ut som når du rører sammen deigen. Tror derfor ikke du har gjort noe galt i det hele tatt :-)
Håper du ble fornøyd med smaken på kaken!

Hei, eg spurte på Facebook i en bake gruppe etter en bombe sikker oppskrift på sjokoladekake da jeg skulle bake i dag til ett selskap.
Jeg fikk tips om denne oppskriften og leste den nøye og syns denne virket veldig grei og enkelt med ett nydelig resultat.
Der tok jeg feil .. eg fulgte oppskriften 100% allikavel endte jeg opp med en kake som er veldig lys, smaker ikke sjokolade i det hele tatt og konsistensen er helt feil... Som sagt så fulgtete eg oppskriften og fremgangsmåten til punkt og prikke allikavel gikk kaken rett i bosset.. så no må eg lage en Toro kake istede noe som ikke var planen.
Hvorfor ble kaken min sånn? Den er ikke i nærheten av sjokoladefarget og smaker bare sukker ikke noe sjokolade.

Hei Trine, synd å høre at du ikke ble fornøyd. Dette er en meget vel utprøvd oppskrift som mange lykkes med, så jeg vet ikke hva som kan ha skjært seg for deg.

Når det gjelder smaken, så har jeg brukt vanlig bakekakao fra Freia i kaken og kokesjokolade og bakekakao i glasuren. Det gir ikke en veldig sterk sjokoladesmak, men absolutt nok til at det smaker sjokolade (typisk "barnevennlig" sjokoladesmak). Hvis din kake ikke smakte sjokolade, er det eneste jeg kan tenke meg at du ikke har brukt helt fulle spiseskjeer og at det kan være grunnen...? Eller så liker du rett og slett kaker med sterkere sjokoladesmak, og bør da bruke en oppskrift med mer sjokolade eller tilsette et par spiseskjeer mer kakaopulver i denne.

Når det gjelder konsistensen forklarer du ikke hva som ble feil. Kan det være at du har rørt for mye? I så fall kan kaken bli flatere og mer kompakt i stedet for høy og luftig. Jeg pleier å røre ingrediensene sammen i en stor rørebolle for hånd, og jeg bruker en ballongvisp slik at melklumper fjernes raskt uten at man må røre noe særlig.

Som sagt alltid synd å høre når noen ikke blir fornøyd med resultatet. Kanskje du heller burde prøve Konfektkake i langpanne eller Ondskapsfull sjokoladekake som har sterkere sjokoladesmak.

Jeg synes kaken smaker helt fantastisk! deigen blir ikke mørkere når jeg tar oppi mel. Den er nesten helt hvit med litt mørke prikker i etter jeg tar oppi kakao og smør. Tror jeg skal prøve å la kulturmelken stå ute litt i romtemperatur først for å unngå temperaturforskjell? Kanskje ta kakaoen oppi sammen med melet istedenfor med smøret?

hei jeg brukte 5 ss kakao i oppskriften men det var ikke nok fordi noår kaken kom ut smakte ikke sjokolade i det heletatt. det som er hvis du mener at spiseskjelene skal være toppt burdet du ha skrevet det.

Bakte denne i dag da vi skal ha selskap i morgen. Byttet ut kefir med rismelk, og hadde i mer hvetemel siden rismelken er mye tynnere. Brukte også rismelk til glasuren.
Kaken ble veldig luftig og saftig, og smakte nydelig!

Hei!
Jeg lagde denne, og da jeg tok sjokoladesmøret over i kefiren, så "samlet sjokoladen seg" til bittesmå "striper". Den ville liksom ikke blande seg skikkelig med kefiren, og jeg så med en gang at det ikke var meningen at det skulle se slik ut.. Bakte den på nytt i kveld, og så skjedde det samme. Nå tenker jeg at det må være slik at jeg skulle ha avkjølt sjokoladesmøret?!
Jeg ser ikke at dette står i oppskrifta, men jeg kan ikke forstå at det kan være noe annet.. ?
Hilsen Marit

Som svar på av marit (ikke bekreftet)

Sånn blir det alltid hos meg også! Trodde det var skikkelig mislykka første gang. Men resultatet blir veldig bra selv om det ikke ser sånn ut på røra! Jeg har forsøkt å avkjøle sjokoladesmøret og hatt romtemperert kefir, men det skjer likevel.. ‍♀️

Veldig fint om det spesifiseres at det er bakekakao som skal brukes. Så ikke det i kommentarfeltet før kaken stod i ovnen, så ble en veldig mild sjokoladekake.

Takk for lettvint oppkrift, i en alder av 58 kan endelig jeg også lage sjokoladekake :)
Denne er så saftig og god, holder seg like saftig etter en uke i kjøleskap.
Supergod
Hilsen en håpløs baker :)

Utrolig saftig og god sjokoladekake! Prøvde meg på en liten "påskevri", og hadde raspet skall av en appelsin i glasuren. Sjokolade og appelsin kan jo aldri bli feil - og dette ble virkelig en nytelse! Siden jeg kun laget halv porsjon (liten langpanne), bør man bruke to appelsiner til stor langpanne.

Er det meningen at glasuren skal bli veldig tykk å kompakt?
Har hatt i akkurat det som står i oppskriften

Hei! Kaken blir kjempe god men sjokolade smøret skiller seg. Jeg heller i smøret varmt ( prøvde å kjøle det en gang men hjalp ikke), surmelken kommer rett fra kjøleskap. Er det noe med dette som
Blir feil?

Er det det samme om jeg bruker lys eller mørk sjokoladeplate? Jeg må velge en av de to fordi jeg må velge en sjokoladeplate uten soyalecitin.

Denne oppskriften på kakebunn med lys sjokoladesmørkrem som glasur er min «go to» for bursdager og andre tilstelninger hvor mini er involvert da han er sensitiv mot egg. Kjempegod OG rask og lage☺️☺️

Hei. Jeg har bakt denne før … elsker den!! Siden vi skal bort kjøpte jeg en sånn langpanne med lokk den er litt mindre enn det som står skrevet i oppskriften men ikke mye. Den har nå stått i 40 minutter på 180 grader og er fortsatt flytende i midten 😱 (testet med en sånn pinne) hvorfor ? Fordi jeg har brukt bittelitt mindre form?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift