Bananmuffins med nøtter

Bananmuffins med nøtter

11.10.2004

Her har du noen deilige, små og veldig myke bananmuffins, som er piffet opp med litt hasselnøtter.

Oppskriften gir 18 stk.

Bananmuffins med nøtter

Ingredienser

3 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g smør
1 stor banan eller 1,5 medium (175 g uten skall)
25 g hasselnøtter

Pynt:
25 g hasselnøtter
små papirformer

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Bland smøret i eggedosisen sammen med det tørre. Mos bananen med en stavmikser og bland i. Hakk nøttene fint og rør i til slutt.

Ha papirformer i muffinsbrett og fyll formene 3/4 fulle. Vær forberedt på at deigen er nokså tynn. Dryss noen finhakkede nøtter over muffinsene til pynt.

Sett muffinsbrettet på en rist og stek muffinsene midt ovnen ved 180°C i 15 min. Avkjøl litt. Løsne muffinsene fra muffinsbrettet ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Hvelv muffinsene ut av brettet.

Tips

En middels stor banan veier ca 110-125 g uten skall, så kjøp for sikkerhets skyld 2 stk og bruk det du må for å få 175 g.

Hvis du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer, og ikke fylle muffinsformene for fulle.

Muffinsene er kjempefine å fryse!

11.10.2004
Kakekategori: 

1 kommentarer

Kan jeg erstatte alt sukkeret med noe annet? Og er det noe jeg kan bytte om på oppskriften for at den blir sunnere elleres?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter