Kladdkake


Har det noen gang hendt at du en ensom kveld har tenkt: Jeg må ha sjokoladekake - NÅ!

Her har du oppskriften på verdens kjappeste og enkleste sjokoladekake, som likevel har alle kvaliteter...

Og hvis du ikke klarer å spise opp alt på en gang, er det jo godt å vite at kaken om mulig blir ENDA bedre av å stå i kjøleskapet natten over.

Kladdkake
Ingredienser

2 egg
100 g smør
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
4 ss kakao

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-30 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Sikt over litt melis.

Tips

Det er viktig at kaken får stå og sette seg litt før du skjærer i den. Kaken skal være litt seig og klebrig, -det betyr ikke at den ikke er gjennomstekt. Tilpass steketiden til ovnen din og ut fra hvor bløt kake du liker. Jeg steker nå kaken i ca. 20 minutter og synes da at kaken får passe konsistens etter å ha blitt skikkelig avkjølt i kjøleskapet. Men i min gamle ovn trengte kaken opptil 35 minutter, så ovner er forskjelllige. 

Kaken er kjempefin å fryse, men jeg regner med at det kun er en hypotetisk situasjon....

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

15 kommentarer

Hei. Lagde denne kaken i går mmmmmm - den falt i smak hos familien. Det jeg lurer på er om det er riktig at det skal være så mye sukker i den? Det er jo mere sukker enn det er hvetemel....

Hvor mye av alt skal jeg bruke når jeg vil lage en form på 24.Den er utrolig god.

Helt fantastisk kake!
Gjorde en liteb vri på den her om dagen, puttet oppi litt fryste blåbær og bringebær, det falt veldig i smak her hos oss da vi ikke er så glad i super mektig kake :)

Steketiden er nok feil ja. Dropp denne, bruk en annen oppskrift. Steketid bør være rundt 20 min, med mindre du vil ha en helt vanlig sjokoladekake.

Hei, klikket meg inn på oppskriften nok en gang i dag. Jeg har laget denne kaken sikkert 30 ganger, og burde kunne oppskrifta utenatt.
Vil bare si at den er utrolig god på smak, har fått masse skryt av den da det er min «signatur bakst» når vi inviterer på kaffe.

Kaken ble utrolig god og myk! Dessverre falt den sammen så den ble ikke særlig fin og langt ifra lik bildene her da. Anbefaler å servere med is

Jeg laget denne, men den ble sjokoladekaketørr og ikke kladdete. Stekte i 35 min som i oppskriften. Jeg brukte riktignok bare 2 dl sukker i stedet for 3 dl, og den er søt nok for det. Ville kanskje stekt den kortere neste gang

Kjære Kristine,
Denne oppskriften fortjener en oppdatering til jul. Mener da av typ nye bilder, for dette er et av bloggens desidert mest uinspirerende kakebilde. Denne utrolig raske, enkle og fantastisk gode kaken som ALLTID slår an fortjener bilder deretter. Jeg ender ofte å prøve nye kaker etter å la meg friste av en tur rundt på bloggen din, men denne kaken på linje med gulrotkaken er de desidert mest etterspurte kakene her i huset. Mamma til 3 gutter og tross at jeg alltid ganger opp oppskriften til 1,5 eller 2 har jeg ikke en eneste gang hatt ett stykke igjen til neste dag. Bruker den også alltid som bunn hvis jeg ønsker sjokoladebunn med krem, bær og sjokoladesaus varianter. Takk for en fantastisk god kake. Et tidlig blogginnlegg som fortjener oppgradering til nåværende innlegsstandard ❤️
Hilsen Christine

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift