Kladdkake

Kladdkake

12.10.2004


Har det noen gang hendt at du en ensom kveld har tenkt: Jeg må ha sjokoladekake - NÅ!

Her har du oppskriften på verdens kjappeste og enkleste sjokoladekake, som likevel har alle kvaliteter...

Og hvis du ikke klarer å spise opp alt på en gang, er det jo godt å vite at kaken om mulig blir ENDA bedre av å stå i kjøleskapet natten over.

Kladdkake

Ingredienser

2 egg
100 g smør
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
4 ss kakao

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Sikt over litt melis.

Tips

Det er viktig at kaken får stå og sette seg litt før du skjærer i den. Kaken skal være litt seig og klebrig, -det betyr ikke at den ikke er gjennomstekt.

Kaken er kjempefin å fryse, men jeg regner med at det kun er en hypotetisk situasjon....

12.10.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 
Stikkord: 

13 kommentarer

Hei. Lagde denne kaken i går mmmmmm - den falt i smak hos familien. Det jeg lurer på er om det er riktig at det skal være så mye sukker i den? Det er jo mere sukker enn det er hvetemel....

Er nok rett med så mye sukker.
Er nok det som gjør at den blir klebrig :)

Denne kaken er nyyydelig!

Hvor mye av alt skal jeg bruke når jeg vil lage en form på 24.Den er utrolig god.

Helt fantastisk kake!
Gjorde en liteb vri på den her om dagen, puttet oppi litt fryste blåbær og bringebær, det falt veldig i smak her hos oss da vi ikke er så glad i super mektig kake :)

Er steketiden korrekt? Ser at det andre steder står 175 grader i 15-20 min.

Jag skulle säga 10-15 minuter är mer korrekt, annars blir kakan torr och inte kladdig / Svensk

Enkel,rask og god sjokoladekake

Steketiden er nok feil ja. Dropp denne, bruk en annen oppskrift. Steketid bør være rundt 20 min, med mindre du vil ha en helt vanlig sjokoladekake.

Jeg bakte denne kaken som er utrolig god ig jeg stekt den i litt over 30 min, nesten full tid. Det ble ikke som en vanlig sjokoladekake, men kladdig og god

Hei, klikket meg inn på oppskriften nok en gang i dag. Jeg har laget denne kaken sikkert 30 ganger, og burde kunne oppskrifta utenatt.
Vil bare si at den er utrolig god på smak, har fått masse skryt av den da det er min «signatur bakst» når vi inviterer på kaffe.

Hei! Kan man bytte ut noe av sukkeret med sukrin eller sukrin gold?:)

Kaken ble utrolig god og myk! Dessverre falt den sammen så den ble ikke særlig fin og langt ifra lik bildene her da. Anbefaler å servere med is

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter