Havremakroner med sjokolade

Havremakroner med sjokolade

13.10.2004
Havremakroner med sjokolade

Ingredienser

175 g smør
1 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
4 dl havregryn (små, lettkokte)
50 g lys kokesjokolade

Pynt:
100 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, mel og havregryn i en bakebolle. Tilsett det avkjølte smøret og sammenpisket egg og rør sammen deigen. Ha til slutt i grovt hakket sjokolade. La deigen stå i kjøleskapet og svelle i 30 min.

Sett kaker med teskjeer på bakepapirkledd stekeplate. Ikke sett mer enn 10 stk på hver plate, for kakene flyter noe ut under steking. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 min. Avkjøl til de er helt kalde.

Smelt sjokoladen til pynt og ringle over kakene (se tips). Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet. Kakene kan deretter legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakeboksen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet hvis du har plass.

Tips

Sjokolade kan enten smeltes i en kopp i mikroen på full styrke i et par minutter, eller i vannbad. Ikke rør for mye og ikke la sjokoladen stå over varmen for lenge, - da kan den korne seg og bli for hard til å kunne brukes.

Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytetut laget av dobbelt lag med matpapir. Sprøytetuten lager du ved å brette matpapiret i tre, slik at du får en spiss trakt. Fyll i sjokoladen og brett igjen på toppen. Klipp et lite hull i enden og sprøyt så sjokoladen på kakene.

13.10.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter