Havremakroner

29.09.2004
Havremakroner

Ingredienser

250 g havregryn (små, lettkokte)
1 dl sukker
2 ts hvetemel
0,5 ts bakepulver
125 g smør
1 egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Bland det tørre. Ha i smør og sammenpisket egg og bland alt til en fast deig. Sett deigen kaldt for å stivne, gjerne over natten.

Form runde småkaker som trykkes helt flate og settes på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i 10 min. Avkjøl småkakene på platen før de forsiktig flyttes på rist.

Tips

Siden havremakronene ikke flyter ut under steking, kan du godt sette kakene tett i tett på stekeplaten.

29.09.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Rart.
Nå har jeg nettopp stekt havremakroner etter en oppskrift fra Tine.no. Den var helt forskjellig fra denne her inne. Bl.a. helt uten mel, 2dl sukker, 4 egg, mindre smør og mer havregryn.

Jeg har smakt på en kake av dem jeg bakte, og syntes ikke de var gode i det hele tatt. Den hadde en merkelig konsistens.

Deigen blir ikke til noe fast deig, ser mer ut som havregryn tilsatt for lite veske.
Satt den i kjøleskapet nå, får se om det blir bedre eller om det blir kastet i søppla

Dette var et merkelig bakst, Det står at man kan legge de tett på plata, men da ble det jo bare en hel kake som måtte separeres med en gang etter steking. Kakene sitter heller ikke i sammen, så det blir nesten som å lage granula som man kan ha på yoghurten til frokost. Anbefales ikke.

Deilig!
De smaker fantastisk Deilig julemat...

Dette ble bra.Men jeg måtte bruke fingrene for å få deigen samlet og fin.
MEGET VIKTIG!!!VÆR NØYAKTIG MED VEKTEN!!
GOD JUL

Super oppskrift! :D
Så lenge man er nøye med målene blir deigen lett å forme og flyter ikke ut over.
Nydelig smak og konsistens :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet