Havremakroner


Havremakroner er raske å lage, og faller i smak hos de fleste.

Nydelige til jul, men også ellers på året.

Oppskriften har jeg fra tiden jeg hadde skolekjøkken på barneskolen. 

Oppskriften gir ca. 25 stk.


Ingredienser:

♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1 egg


Fremgangsmåte:

Bland havregryn, mel og sukker i en bolle.

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland smør og lett sammenvispet egg i bollen med det tørre. 

Rør godt slik at deigen blir jevnt blandet.

Form runde topper som legges på bakepapirdekkede stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 10-15 minutter, til kakene er gylne. 

Avkjøl på rist.


Tips:

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Havremakroner
Ingredienser

♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1 egg

Fremgangsmåte

Bland havregryn, mel og sukker i en bolle.

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland smør og lett sammenvispet egg i bollen med det tørre.

Rør godt slik at deigen blir jevnt blandet.

Form runde topper som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 10-15 minutter, til kakene er gylne. Avkjøl på rist.

Tips

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift