Drømmerull

Drømmerull
Ingredienser

3 egg
1 eggehvite
125 g sukker
60 g potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

Fyll:
100 g smør
120 g melis
2 ts vaniljesukker
1 eggeplomme

Pynt:
sukker

Fremgangsmåte

Pisk eggene, eggehviten og sukkeret til lys og luftig eggedosis. Sikt sammen potetmel, kakao og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen.

Smør deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 10 min.

Hvelv kaken ut på et kjøkkenhånkle som er strødd rikelig med sukker. Fjern bakepapiret (se tips). Avkjøl kaken med den varme langpannen over.

Pisk mykt smør luftig sammen med melis, vaniljesukker og eggeplommen. Bre smørkremen over den kalde kaken. Rull sammen kaken fra langsiden og renskjær kantene. Sett kaken på et passende fat, og avkjøl kaken gjerne en stund i kjøleskapet før den skjæres i skiver.

Tips

Hvis det er vanskelig å dra bakepapiret av kaken, er det lurt å pensle kaldt vann på bakepapiret slik at det blir godt fuktet og deretter dra papiret forsiktig av.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Verdens beste rullekake!! Jeg baker selve kaken også søker jeg opp sara Bernhard i langpanne og lager sjokoladekremen derfra og har i kaken... Himmelsk!!!

mange i familien min som synes denne er veldig god :) så må stadig vekk bake den for dem :) veldig god og saftig

Hei.
Jeg baker denne nå; min første rullekake!
Jeg vet at dere ikke rekker å svare i tide for meg i kveld, men for neste gang; omtrent hvor lenge tar det fra man har lagt den varme langpannen over kaka til den er avkjølt? Jeg orker jo ikke å stå der og henge til den er klar, så hadde vært veldig greit å vite om det tar et kvarter, halvtime eller hvor lang tid? Og hvor lang tid i forveien skal man ta ut smøret til fyllet fra kjøleskapet? Jeg har ingen heldig forhistorie med smørkremer, de har enten blitt tunge som sement; for lite væske, fant jeg ut, eller rett og slett rennende, fordi smøret hadde vært for lenge i romtemperatur. Det siste var ekstra ergerlig, for der hadde jeg fulgt oppskriften, fra Youtube, til punkt og prikke. Men altså; hvor lenge skal smøret tempereres?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift