Hvetestang med vaniljekrem og syltetøy

Denne kjempegode og utrolig saftige hvetestangen er komponert av min svigermor. Den er fylt med både bringebærsyltetøy og vaniljekrem, og den glaseres med melisglasur. Oppskriften gir 3 hvetestenger. Ønsker du tre ulike typer stenger av samme deig, kan du kombinere denne oppskriften med oppskriftene på "Skolebrødstang" og "Hvetestang", som du også finner på detsoteliv.no.

Hvetestang med vaniljekrem og syltetøy
Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
0,5 ts kardemomme
ca 1 liter hvetemel

Fyll:
6 ss stivt bringebærsyltetøy
3 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)

Pynt:
5 dl melis
3 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 40 min).

Del deigen i 3 emner. Kjevle ut hvert emne til avlange leiver på ca 30x15 cm. Smør et tynt lag bringebærsyltetøy på leivene, men la det være ren stripe i midten av hver leiv på ca 30x3 cm. Brett deigen over syltetøy på hver siden av leivene slik at syltetøyet er helt dekket. Etterhev i 30 min.

Trykk ned stripene i midten på stengene med to fingre. Bruk to spiseskjeer og fyll vaniljekrem i stripene. Stek stengene midt i ovnen ved 225°C i 10 min. Avkjøl helt.

Ha melis i en bolle og tilsett vann litt og litt under røring til du får en melisglasur med passe smørekonsistens. Smør melisglasuren på sidene av stengene med en smørekniv. Del stengene i biter.

Tips

Smør kun på et tynt lag syltetøy, ellers renner syltetøyet bare ut under steking.

"Hvetestang med syltetøy" er kjempefin å fryse ferdig glasert og oppdelt.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift