Brukere online: 428
Brukere i dag: 2714
Brukere siste 7 dager: 231846
Hvorfor er folk uglade?
De går og venter seg med glede fra andre.
De skulle selv glede andre, så ble de glade.
(Arne Garborg)
♥
Her har du noen himmelsk gode, myke og store bananmuffins som du kan glede deg selv og andre med!

En liten klatt med glasur laget av smeltet Smil setter virkelig spissen over i'en!
Server disse neste gang du får besøk, og jeg tipper at gjestene vil spørre deg om hemmeligheten bak den gode smaken!

Oppskriften gir 15–18 store muffins.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 bananer (375 g uten skall)
♥ 75 g smør
♥ 1,5 dl melk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
Glasur:
♥ 3 pk Smil (250 g) (melkesjokolade med karamellfyll)
Pynt:
♥ Gull-smarties (e.l.)
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene med stavmikser og bland i. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i deigen (deigen skal bli nokså tynn i konsistensen).
Sett store muffinsformer utover en stekeplate. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer eller en liten øse (se tips).
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (sjekk med kakenål).
Avkjøl muffinsene.

Smelt Smilsjokoladen over vannbad eller i mikro.

Stryk en teskje med smeltet sjokolade på toppen av hver muffins. Trykk nedi en Smarties til pynt.

Sett muffinsene kaldt til glasuren har stivnet.

Kjempegode og veldig populære muffins!


Nydelig smak!

Tips:
♥ Bruk godt modne bananer for god smak på muffinsene. Smil fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

♥ Jeg har her brukt store muffinsformer. Du kan bruke mindre muffinsformer også, men da blir muffinsene selvfølgelig mindre og trenger kortere steketid (ca. 15 minutter).
♥ Vær oppmerksom at muffinsdeigen blir nokså tynn i konsistensen. Det er nettopp slik deigen skal være, og gir myke og saftige muffins. Fyll muffinsfomene nokså fulle hvis du vil ha store muffins (ca 3/4 fulle). Stek gjerne en prøvemuffins for å se hvor fulle du kan fylle muffinsene uten at de renner over under steking.
♥ Smartiesene med gullfarge har jeg farget med gullspray. Du kan like godt pynte muffinsene med gule Smarties eller Non-stop i stedet.

♥ Muffinsene er kjempefine å fryse, også med Smilglasuren.

Anbefaler deg å teste ut disse kjempegode muffinsene!


Kos deg!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 3 bananer (375 g uten skall)
♥ 75 g smør
♥ 1,5 dl melk
♥ 4 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
Glasur:
♥ 3 pk Smil (250 g) (melkesjokolade med karamellfyll)
Pynt:
♥ Gull-smarties (e.l.)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene med stavmikser og bland i. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i deigen (deigen skal bli nokså tynn i konsistensen).
Sett muffinsformene utover en stekeplate. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer eller en liten øse (se tips). Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl.
Smelt Smilsjokoladen over vannbad eller i mikro. Stryk en teskje med smeltet sjokolade på toppen av hver muffins. Trykk nedi en Smarties til pynt. Sett muffinsene kaldt til glasuren har stivnet.
♥ Bruk godt modne bananer for god smak på muffinsene. Smil fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.
♥ Jeg har her brukt store muffinsformer. Du kan bruke mindre muffinsformer også, men da blir muffinsene selvfølgelig mindre og trenger kortere steketid (ca. 15 minutter).
♥ Vær oppmerksom at muffinsdeigen blir nokså tynn i konsistensen. Det er nettopp slik deigen skal være, og gir myke og saftige muffins. Fyll muffinsfomene nokså fulle hvis du vil ha store muffins (ca 3/4 fulle). Stek gjerne en prøvemuffins for å se hvor fulle du kan fylle muffinsene uten at de renner over under steking.
♥ Smartiesene med gullfarge har jeg farget med gullspray. Du kan like godt pynte muffinsene med gule Smarties eller Non-stop i stedet.
♥ Muffinsene er kjempefine å fryse, også med Smilglasuren.
Skriv ny kommentar