Bananvafler

Bananvafler

02.04.2009
Bananvafler

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
3-4 modne bananer
100 g smør
5 dl kefir
3 dl melk
10 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og kardemomme med en stålvisp. Mos bananene (gjøres raskt med stavmikser) og bland i. Smelt smøret. Bland i sammen med melk. Ha så i kefir og hvetemel. Rør til deigen er glatt og klumpfri. Den skal bli nokså tykk i konsistensen, men synes du den blir for tykk, kan den spes med litt mer melk eller vann.

Stek gyldne vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Serveres nystekte!

Tips

Du kan i grunnen lage "Bananvafler" av de fleste typer vaffeloppskrifter ved å tilsette noen moste bananer. Pass alltid på å bruke godt modne bananer i bakverk (det gjør ikke noe at de har begynt å få noen brune flekker) - for det gir mye søtere og bedre banansmak!

02.04.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter