Bananvafler

Bananvafler

02.04.2009

NammenammenammeNAM! Dette er utmerkede vafler å lage om du har noen bananer liggende som begynner å gå ut på dato. Stor stas for små og store (forvokste) barn! Grin 

Nystekte Bananvafler smaker deilig med rørt jordbærsyltetøy. Også supergode med iskrem.

 

 

Etter å ha spist en vaffel forsvant mannen min ut på kjøkkenet og ble borte en stund. Da han kom tilbake hadde han et stort glis i fjeset og sin egenkomponerte "Bananvaffel med Nugatti, vaniljeis og sjokoladesaus" på tallerken...  Smile

 

Oppskriften gir ca 12 vaffelplater. 

Vil du ikke lage så mange vafler, er det bare å halvere porsjonen. 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 4 modne bananer
♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 3 dl melk
♥ 10 dl hvetemel


Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og kardemomme med en stålvisp.

 

 

Mos bananene (gjøres raskt med stavmikser) og bland i.

 

 

Smelt smøret. Bland i sammen med melk. Ha så i kefir og hvetemel.

Rør til deigen er glatt og klumpfri. Den skal bli nokså tykk i konsistensen, men synes du den blir for tykk, kan den spes med litt mer melk eller vann.

 

 

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

 

 

Serveres nystekte!

 

 

Deilige, myke Bananvafler! 

 

 

Serveres gjerne med jordbærsyltetøy og iskrem. 

 

 

Tips:

♥ Du kan i grunnen lage Bananvafler av de fleste typer vaffeloppskrifter ved å tilsette noen moste bananer.

♥ Pass alltid på å bruke godt modne bananer i bakverk (det gjør ikke noe at de har begynt å få noen brune flekker) - for det gir mye søtere og bedre banansmak!


Se også oppskrift på sunne Bananvafler med havre og kanel

 


Nam nam  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananvafler

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
4 modne bananer
100 g smør
5 dl kefir
3 dl melk
10 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og kardemomme med en stålvisp. Mos bananene (gjøres raskt med stavmikser) og bland i. Smelt smøret. Bland i sammen med melk. Ha så i kefir og hvetemel. Rør til deigen er glatt og klumpfri. Den skal bli nokså tykk i konsistensen, men synes du den blir for tykk, kan den spes med litt mer melk eller vann.

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Serveres nystekte!

Tips

Du kan i grunnen lage Bananvafler av de fleste typer vaffeloppskrifter ved å tilsette noen moste bananer.

Pass alltid på å bruke godt modne bananer i bakverk (det gjør ikke noe at de har begynt å få noen brune flekker) - for det gir mye søtere og bedre banansmak!

02.04.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter