Brukere online: 130
Brukere i dag: 2062
Brukere siste 7 dager: 250516
Bangers and Mash er tradisjonsrik, britisk pubmat! Retten består av tykke, stekte pølser og grov potetmos, servert sammen med en herlig, brun ølsaus. Jeg bruker Guinness og løk i sausen, som gjør den fantastisk god!
Dette er comfort food av ypperste klasse! 😍
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
Grov potetmos:
♥ 1 kg poteter (skrelt vekt)
♥ 50 g smør
♥ 2 dl helmelk
♥ flaksalt
Ølsaus med løk:
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 5 dl kjøttkraft
♥ 1 dl Guinness eller annet mørkt øl
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 ss soyasaus
♥ 1 ss dijonsennep
♥ 1 løk
♥ kvernet salt og pepper
Pølser:
♥ 6 tykke, grove pølser (se tips)
♥ 2 ss smør
Erter (kan sløyfes):
♥ 3 dl grønne erter (frosne)
Fremgangsmåte:
Potetmos:
Start gjerne med potetmosen (se bilder og detaljert beskrivelse i innlegget HER).
Skrell potetene og del dem opp i litt mindre biter. Ha dem i en mellomstor kjele med vann. Kok potetbitene til de er helt møre. Sil vekk vannet.
Mos de varme potetbitene med en potetstamper, men la det fortsatt være noen potetbiter igjen slik at potetmosen blir grov i konsistensen. Ha smøret i kjelen, og bruk potetstamperen til å mose smøret jevnt inn i den varme potetmosen ettersom det smelter. Bland deretter inn melken. Smak til potetmosen med salt.
Ølsaus med løk:
Finn frem ingrediensene til sausen.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett melet og visp til en klumpfri jevning.
Fortsett å varme jevningen på middels varme mens du visper hele tiden slik at jevningen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Gjør dette helt du ser at jevningen har fått en fin, brun farge.
Spe så med kjøttkraften, litt om gangen, mens du visper. Tilsett deretter fløte og øl. Visp også inn tomatpuré, soyasaus og dijonsennep.
Skrell løken, del den på midten og deretter i tynne skiver. Ha også dette i kjelen.
Varm nå opp sausen og la den småkoke i ca. 10 minutter. Følg godt med og rør ofte i sausen så den ikke svir seg i bunnen. Sausen har kokt ferdig når den har tyknet i konsistensen og løken er helt mør.
Smak til sausen med kvernet salt og pepper (og eventuelt litt ekstra soyasaus og/eller sennep).
Pølser:
Finn frem pølsene og lag gjerne noen snitt i hver av dem hvis du vil.
(Opprinnelig gjøres ikke dette, fordi det gjerne skal høres et lite smell når du stikker kniven i den varme, stekte pølsen - derav navnet "Bangers"... 😊).
Stek pølsene i stekepanne med godt smør.
Erter:
Legg frosne erter i varmt vann i noen minutter i tråd med anvisningen på pakken.
Servering:
Server nystekte, varme pølser sammen med varm, grov potetmos, grønne erter og masse digg øl- og løksaus! 😍
Herlig pubklassiker fra Storbritannia!
Tips:
♥ Det er viktig i denne retten at du bruker noen litt grove, tykke pøler med god smak. Jeg brukte disse pølsene som heter "Grov østfolding" 😅, som jeg synes passet veldig godt her, både på smak og utseende!
♥ Guinness er veldig mørkt og kraftig øl, som har en fyldig, særegen smak. Perfekt å bruke i denne ølsausen! Det går fint å bruke andre varianter av øl også, men la det gjerne være et øl av den litt mørke, kraftige sorten. Sausen får uansett ikke noen sterk smak av ølet.
♥
Enjoy! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Grov potetmos:
♥ 1 kg poteter (skrelt vekt)
♥ 50 g smør
♥ 2 dl helmelk
♥ flaksalt
Ølsaus med løk:
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 5 dl kjøttkraft
♥ 1 dl Guinness eller annet mørkt øl
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 ss soyasaus
♥ 1 ss dijonsennep
♥ 1 løk
♥ kvernet salt og pepper
Pølser:
♥ 6 tykke, grove pølser (se tips)
♥ 2 ss smør
Erter (kan sløyfes):
♥ 3 dl grønne erter (frosne)
Potetmos:
Start gjerne med potetmosen: Skrell potetene og del dem opp i litt mindre biter. Ha dem i en mellomstor kjele med vann. Kok potetbitene til de er helt møre. Sil vekk vannet.
Mos de varme potetbitene med en potetstamper, men la det fortsatt være noen potetbiter igjen slik at potetmosen blir grov i konsistensen. Ha smøret i kjelen, og bruk potetstamperen til å mose smøret jevnt inn i den varme potetmosen ettersom det smelter. Bland deretter inn melken. Smak til potetmosen med salt.
Ølsaus med løk:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett melet og visp til en klumpfri jevning. Fortsett å varme jevningen på middels varme mens du visper hele tiden slik at jevningen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Gjør dette helt du ser at jevningen har fått en fin, brun farge.
Spe så med kjøttkraften, litt om gangen, mens du visper. Tilsett deretter fløte og øl. Visp også inn tomatpuré, soyasaus og dijonsennep.
Skrell løken, del den på midten og deretter i tynne skiver. Ha også dette i kjelen.
Varm nå opp sausen og la den småkoke i ca. 10 minutter. Følg godt med og rør ofte i sausen så den ikke svir seg i bunnen. Sausen har kokt ferdig når den har tyknet i konsistensen og løken er helt mør.
Smak til sausen med kvernet salt og pepper (og eventuelt litt ekstra soyasaus og/eller sennep).
Pølser:
Finn frem pølsene og lag noen snitt i hver av dem hvis du vil. Stek pølsene i stekepanne med godt smør.
Erter:
Legg frosne erter i varmt vann i noen minutter i tråd med anvisningen på pakken.
Servering:
Server nystekte, varme pølser sammen med varm, grov potetmos, grønne erter og masse digg øl- og løksaus!
♥ Det er viktig i denne retten at du bruker noen litt grove, tykke pøler med god smak. Jeg brukte pølsene som heter "Grov østfolding" 😅, som jeg synes passet veldig godt her, både på smak og utseende!
♥ Guinness er veldig mørkt og kraftig øl, som har en fyldig, særegen smak. Perfekt å bruke i denne ølsausen! Det går fint å bruke andre varianter av øl også, men la det gjerne være et øl av den litt mørke, kraftige sorten. Sausen får uansett ikke noen sterk smak av ølet.
Skriv ny kommentar