Havreruter med nougat

Hei! 😊

Her har dere en deilig hverdagskake med masse havregryn. Selve kaken uten glasuren ligner på engelske Flapjacks ved at den inneholder smør, sukker og sirup i tillegg til havregryn. Når denne kaken her er nystekt, høvles nougat med ostehøvel og legges i skiver oppå den varme kaken. Nougaten smelter og danner en deilig glasur oppå kaken. 

Havrerutene er mettende og gir en deilig energiboost når du trenger det i løpet av dagen. 

 

 

Oppskriften er til liten langpanne. 

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 120 g lys sirup
♥ 9 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 300 g nougat (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Ha smør og sirup i en kjele og la dette smelte. 

 

 

Bland havregryn med sukker, vaniljesukker og bakepulver i en bakebolle.

Ha den smeltede smør- og sirupblandingen i bollen med havregrynene.

 

 

Bland godt sammen. 

 

 

Ha havredeigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

 

 

Klem havredeigen godt ned i formen og jevn til overflaten. 

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. 

 

 

Straks kaken er tatt ut av ovnen høvler du nougat i skiver med en ostehøvel og legger forsiktig på toppen av kaken.

 

 

Prøv å få hele kaken jevnt dekket med nougatskivene. Nougaten smelter nokså raskt på den varme kaken og danner dermed en glasur.

 

 

La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten, se tips).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter. 

 

 

Deilige godbiter! 

 

 

Kjekt å kose seg med en slik liten havrerute i løpet av dagen. 

 

 

Havreruter med nougat er fine å sende med i matboksen til barna og er også veldig fine å ha med på tur. 

 

 

Tips: 

♥ Nougat (fra Odense) fås kjøpt i de fleste store matbutikkene, særlig ved juletider. 300 gram tilsvarer 2 pakker. Det er vanskelig å høvle nougaten helt ned med ostehøvelen, så du vil få noe nougatrester. Disse kan du bruke til å lage for eksempel Nougatcrisp

♥ Merk at kaken kommer til å være veldig bløt når den tas ut av ovnen. Det er nødvendig å la den avkjøles helt i langpannen før den skjæres i firkanter. Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten, og i hvert fall i 3 - 4 timer. Kaken vil stivne ved avkjøling. 

♥ Denne kaken inneholder ikke hvetemel og kan lages glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn. 

Havreruter med nougat har nokså lang holdbarhet. De kan pakkes inn i plast og oppbevares i romtemperatur eller i kjøleskapet i en uke. Der er også veldig fine å fryse. 

 

 

 

Nam, veldig gode havrekaker!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Havreruter med nougat
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 120 g lys sirup
♥ 9 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 300 g nougat (se tips)

Fremgangsmåte

Ha smør og sirup i en kjele og la dette smelte. 

Bland havregryn med sukker, vaniljesukker og bakepulver i en bakebolle.

Ha den smeltede smør- og sirupblandingen i bollen med havregrynene, og bland godt sammen. 

Ha havredeigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Klem havredeigen godt ned i formen og jevn til overflaten. 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. 

Straks kaken er tatt ut av ovnen høvler du nougat i skiver med en ostehøvel og legger forsiktig på toppen av kaken. Prøv å få hele kaken jevnt dekket med nougatskivene. Nougaten smelter nokså raskt på den varme kaken og danner dermed en glasur.

La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald (gjerne i kjøleskapet over natten, se tips).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken i små firkanter. 

Tips

♥ Nougat (fra Odense) fås kjøpt i de fleste store matbutikkene, særlig ved juletider. 300 gram tilsvarer 2 pakker. Det er vanskelig å høvle nougaten helt ned med ostehøvelen, så du vil få noe nougatrester. Disse kan du bruke til å lage for eksempel Nougatcrisp

♥ Merk at kaken kommer til å være veldig bløt når den tas ut av ovnen. Det er nødvendig å la den avkjøles helt i langpannen før den skjæres i firkanter. Jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten, og i hvert fall i 3 - 4 timer. Kaken vil stivne ved avkjøling. 

♥ Denne kaken inneholder ikke hvetemel og kan lages glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn. 

Havreruter med nougat har nokså lang holdbarhet. De kan pakkes inn i plast og oppbevares i romtemperatur eller i kjøleskapet i en uke. Der er også veldig fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Ser helt nydelig ut!
Jeg elsker flapjacks (har kun fått på hotell), men har ikke klart å lage tilsvarende selv.
De jeg lager blir så kompakte og uten god smak. Vet ikke hvor mange flere forsøk jeg skal begi meg ut på.
Hvordan er disse i konsistensen, siden de kun består av havregryn og ikke mel?
Ser du skrev i en annen oppskrift at du anbefalte å ha havremel i for å forhindre at de ble så smulete.

Disse var knallgode!🤤 Jeg måtte steke kaka en del lenger enn ti min (min ovn er litt tullete), men bunnen ble seig og god og det var nydelig i kombinasjon med nougaten på toppen🤩

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift