
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Dynking:
1 dl melk
10 dråper romessens
Fyll:
5 dl romkrem (Piano)
Glasur:
3 dl melis
1 ss vann
10 dråper romessens
Pynt:
kakestrøssel
Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker (ca 20 min). Sikt i det tørre og bland i forsiktig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 min.
Avkjøl sukkerbrødet helt i formen. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en kniv, og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken i 3 bunner.
Dynk kakebunnene med melk som er blandet sammen med romessens (eller bruk ordentlig rom, se tips).
Fordel romkremen mellom kakebunnene og sett sammen kaken.
Rør sammen melisglasur og smør på toppen av kaken. Dryss over kakestrøssel til pynt. La kaken stå kjølig til melisglasuren har stivnet og kaken har trukket godt inn.
Ønsker du sterkere romsmak, kan du godt dynke kaken med 1/2 - 1 dl ekte rom i stedet for melk som er blandet sammen med romessens.
Kaken er superrask å lage dersom du bruker ferdigkjøpt sukkerbrødbunn.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4344 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 885
Brukere i dag: 5749
Brukere siste 7 dager: 142395
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar