Brukere online: 2594
Brukere i dag: 22581
Brukere siste 7 dager: 246047
Annonse: Nille
Hei,
Nå er tiden for å starte forberedelsen av både julebaksten og julegavene. Da unngår du en stressende førjulstid, og perioden frem mot jul blir bare kos og hygge!
Å gi bort spiselige julegaver er ekstra personlig og koselig, og blir alltid vellykket. Derfor er dette populært både å gi og å få. Dessuten kan man da lett lage en vakker og smakfull gave som også er gunstig for egen lommebok.
Hos Nille finnes utrolig mange fine krukker, glass og kakebokser å velge mellom, som er supergodt egnet som emballasje til spiselige gaver!
Glasskrukker i 2 størrelser med nisse/snemann på lokket fra Nille. Dette er blant mine favorittprodukter! Også mønsterkjevlene og juletreformede glasskrukker er fra Nille.
Biscotti er italienske kjeks, som er veldig godt egnet som spiselig julegave fordi holdbarheten er lang. Dette er altså kaker som gjerne kan lages allerede nå og gis bort til jul.
Denne varianten har nydelig smak av kanel, mandler og sjokolade.
Rund trefjøl og glasskrukke med gulldekor fra Nille. Favorittprodukter!
Dette er herlige kaker til jul, enten du vil gi dem bort i gave eller fylle opp egen kakeboks..
Utrolig fin, firkantet kakeboks med hus-motiv fra Nille (finnes som sett i 2 størrelser). Favorittprodukt!
Ingredienser
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 150 g mandler
Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk egg, hvitt og brunt sukker til tykk og luftig eggedosis.
Vend i kanel, bakepulver og hvetemel.
Rød slikkepott og bakebolle fra Nille.
Finn frem mandler og kokesjokolade.
Kjempefin glasskrukke med gullfarget lukkemekanisme fra Nille. Love it!
Hakk mandler og kokesjokolade grovt.
Den store, runde fjølen fra Nille er anvendelig både til skjæring og servering.
Vend hakkede mandler og sjokolade inn i deigen.
Deigen skal bli nokså fast.
Form deigen til to lengder på bakepapirdekket stekeplate.
Trykk lengdene litt flate med fingrene så de blir ca. 2 cm høye og 6 cm brede.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Ta platen ut av ovnen og la kakene avkjøles i noen minutter. Senk varmen på ovnen til 150°C.
Bruk en skarp kniv og skjær kakene opp på skrå i skiver som er ca. 1,5 cm tykke.
Snu kakene og legg dem på platen med snittsiden opp.
Sett så stekeplaten tilbake inn i ovnen og stek kakene i ytterligere 20 minutter, midt i ovnen og ved 150°C.
Avkjøl kakene på rist.
♥
Dersom kakene skal gis bort i gave, er det koselig å gjøre dem litt ekstra fine ved å pynte med smeltet sjokolade.
Ha da smeltet kokesjokolade i en sprøytepose.
Favoritt-sprøyteposer fra Nille. Elsker at det står «Sweet moments» på dem!
Klipp et lite hull i enden av sprøyteposen og ringle smeltet sjokolade over kakene.
Sett kakene på en fjøl i kjøleskapet i ca. 30 minutter, til sjokoladen har stivnet.
Denne firkantede fjølen er også fra Nille.
Deretter kan du ha kakene i forskjellige krukker, glass eller kakebokser.
Disse koselige glasskrukkene fra Nille hører til mine favoritter!
Så skjønne, og så fine i seg selv at du ikke trenger noe mer innpakning.
Det er fint med en personlig hilsen på et kort sammen med gaven, der du for eksempel minner om at Biscotti på ekte italiensk vis gjerne nytes med et lite glass Vin Santo, eller dyppes i en kopp sterk, varm kaffe.
Alltid litt spennende om gavemottakeren klarer å tolke skriften min…
Men det pleier å gå bra, da...
Små, røde hjerteformede kakebokser er også helt perfekte til spiselige gaver!
Rød hjerteformet kakeboks fra Nille. Nissene i bakgrunnen er også fra Nille.
Hvem blir vel ikke glad over å få en slik boks med hjemmelagde Biscotti... ♥
Selv om det meste av kakene kan gis bort i gave, må man vel kunne unne seg en liten porsjon selv også...
Skål og krus i rødrutete mønster fra Nille. Så stemningsfullt mønster!
Jeg liker disse biscottiene best med en stor kopp varm sjokolade...
Biscotti med herlig smak av kanel, mandler og sjokolade er så gode til jul!
Tips:
♥ Biscotti har lang holdbarhet. Hvis du pynter med smeltet sjokolade, kan det lønne seg å oppbevare dem kjølig for å unngå at sjokoladen blir klissete.
♥ Du finner massevis av veldig bra bakeutstyr hos Nille. Her ser du noen eksempler:
Kjekke bakeboller og fine slikkepotter fra Nille.
Kakeformer, bakepensel, spatel, slikkepott, muffinsformer og bakerst ser du mine favoritt-sprøyteposer!
Massevis av pepperkakeformer!
Jeg liker også disse lange, elegante og gullfargede røreskjeene veldig godt, og bruker dem masse!
♥ Som du har sett, finner du hos Nille mange varianter av krukker, glass og kakebokser, som du kan bruke til spiselige julegaver:
Stilige kakebokser fra Nille! Den store, grønne kakeboksen med gulldekor er spesielt godt egnet til å oppbevare kransekake eller krumkaker, som trenger god plass.
Og hvor skjønne er vel ikke disse to små kakeboksene! Hjerteboksen har jeg allerede vist deg, men jeg synes den brune er vel så koselig.
Disse kakeboksene er perfekte dersom du vil gi bort en liten porsjon småkaker eller hjemmelaget konfekt.
Hos Nille kan du velge og vrake i det rikholdige utvalget av innpakningspapir, bånd og til-fra-kort i mange fine varianter…
Av mine personlige favorittprodukter hos Nille denne julesesongen vil jeg særlig trekke frem:
♥ Rund trefjøl (så fint og anvendelig!)
♥ Firkantede kakebokser med hus-motiv (2 i sett)
♥ Stor, grønn kakeboks med gullmønster
♥ Glasskrukker i 2 størrelser med nisse/snemann på lokket
♥ Skål og krus i rødrutete mønster
♥ Lange, gullfargede røreskjeer
♥ Glasskrukker med gullfarget lukkemekanisme
♥ Porselenskrukke med juletre og tilhørende krus (som du ser på bildet nedenfor)
Så lekkert!
Håper du ble inspirert til å kose deg med julebaksten!
Og husk at Biscotti er utrolig godt egnet til å gi bort til en venn, som vertinnegave, førjulsgave eller julegave.
Kos deg med førjulstiden!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 275 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 150 g mandler
Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
Pisk egg, hvitt og brunt sukker til tykk og luftig eggedosis. Vend i kanel, bakepulver og hvetemel. Hakk mandler og kokesjokolade grovt og vend dette inn i deigen. Deigen skal bli nokså fast.
Form deigen til to lengder på bakepapirdekket stekeplate. Trykk lengdene litt flate med fingrene så de blir ca. 2 cm høye og 6 cm brede. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 20 minutter.
Ta platen ut av ovnen og la kakene avkjøles i noen minutter. Senk varmen på ovnen til 150 °C. Bruk en skarp kniv og skjær kakene opp på skrå i skiver som er ca. 1,5 cm tykke. Snu kakene og legg dem på platen med snittsiden opp.
Sett så stekeplaten tilbake inn i ovnen og stek kakene i ytterligere 20 minutter, midt i ovnen og ved 150 °C. Avkjøl kakene på rist.
Dersom kakene skal gis bort i gave, er det koselig å gjøre dem litt ekstra fine ved å pynte med smeltet sjokolade. Ha da smeltet kokesjokolade i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden av sprøyteposen og ringle smeltet sjokolade over kakene. Sett kakene på en fjøl i kjøleskapet i ca. 30 minutter, til sjokoladen har stivnet. Deretter kan du ha kakene i forskjellige krukker, glass eller kakebokser.
♥ Biscotti har lang holdbarhet. Hvis du pynter med smeltet sjokolade, kan det lønne seg å oppbevare dem kjølig for å unngå at sjokoladen blir klissete.
♥ Du finner massevis av veldig bra bakeutstyr hos Nille. Samme gjelder mange varianter av krukker, glass og kakebokser, som du kan bruke til spiselige julegaver.
2 kommentarer
Hvilken type brunt sukker
Hvilken type brunt sukker bruker du?
Hei, jeg bruker lysebrunt
Hei, jeg bruker lysebrunt demerarasukker. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene.
Skriv ny kommentar