Kinderkake i langpanne


Hei dere! 

Etter massevis av spørsmål om oppskriften på Kinderkake, har jeg laget kaken på nytt, men denne gangen som langpannekake.

Kaken består av mørk sjokoladekake som dekkes med en deilig melkesjokoladekrem, mørk og hvit sjokoladeglasur og mange forskjellige varianter av Kindersjokolade som pynt. Oppskriften på melkesjokoladekremen har jeg nå justert slik at den er lettere å få til. Smile

 

 

Kaken blir saftig, søt, FESTLIG og superyummy! Heart  

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake: 
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 6 ss kakao
♥ 400 g hvetemel
♥ 4 dl kefir

Melkesjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 500 g melis
♥ 2 ss varm kaffe eller melk
♥ 1 egg

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 50 g hvit sjokolade
♥ Kinder-sjokolader i forskjellige varianter

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekake:

Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.

Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.

Rør deretter inn resten av melet og surmelken (kefir eller kulturmelk) så du får en jevn deig.

Fordel deigen i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). 

La kaken avkjøles helt i langpannen. 

 

 

Melkesjokoladekrem:

Smelt smøret og melkesjokolade i bolle som setter over en kjele med kokende vann (se tips). 

 

 

Rør blandingen jevn.

 

 

Tilsett melisen.

 

 

Ta bollen vekk fra varmen. 

Tilsett varm kaffe (eller melk) og ett egg. Pisk kraftig i kremen til den blir glatt og klumpfri. 

 

 

Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald. Rør av og til.

Når kremen er helt kald, piskes den raskt opp med elektrisk håndmikser. 

Det skal blir en tykk og luftig krem. Hvis du synes den har for tynn konsistens, kan du bare sette bollen med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund (slik at smøret og sjokoladen blir fastere) og deretter piske den opp på nytt. 

 

Pynting: 

Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret.

 

 

Finn frem masse DIGG Kindersjokolade! 

 

 

Del opp sjokoladene i biter.

 

 

 

Smør den tykke melkesjokoladekremen over hele kaken.

 

 

Smelt kokesjokolade (dette gjøres raskt i mikrobølgeovnen, se tips). Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden av posen og ringle den smeltede over kaken i tynne striper.

Gjenta med hvit sjokolade. 

 

 

NAM! 

 

 

 

Del kaken i firkanter - ikke for små, så du får plass til masse pynt!  Icon e biggrin  

 

 

Pynt hvert kakestykke med et utvalg av Kindersjokolader. 

Det kan gjerne være litt overdådig mye pynt...  Wink  

 

 

Veldig stas å sette dette brettet med kakestykker på bordet, særlig når det er barn til stede!  Smile  

 

 

Herlig og fantastisk Kinderkake i langpanne

 

 

Tips:

♥ Jeg anbefaler å smelte smør og melkesjokolade i en bolle over vannbad. Bollen skal ikke komme i berøring med vannet. Oppvarming over vannbad gjør at smelting skjer mer skånsomt enn om du smelter smør og sjokolade i en kjele som settes direkte på platen, og dermed er det mindre risiko for at melkesjokoladen skiller seg eller blir kornete. 

♥ Litt varm kaffe og ett egg gjør melkesjokoladekremen smidigere. Hvis du ikke ønsker egg i kremen, kan du i stedet bruke litt mer varm kaffe. Prøv deg frem til sjokoladekremen får passe tykk konsistens. I stedet for varm kaffe kan du bruke varm melk eller kremfløte.

♥ Kakestykkene er nokså mektige. Det som ikke spises opp på serveringsdagen kan fryses, både med og uten pynten. 

 

 

Enjoy!  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kinderkake i langpanne
Ingredienser

Sjokoladekake: 
♥ 250 g smør
♥ 400 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 6 ss kakao
♥ 400 g hvetemel
♥ 4 dl kefir

Melkesjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 400 g melkesjokolade
♥ 500 g melis
♥ 2 ss varm kaffe eller melk
♥ 1 egg

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 50 g hvit sjokolade
♥ Kinder-sjokolader i forskjellige varianter

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med sukkeret. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Pisk til du får en skikkelig luftig smørkrem.

Bland vaniljesukker, bakepulver, natron og kakaopulveret med litt av hvetemelet. Rør dette godt inn i smørkremen.

Rør deretter inn resten av melet og surmelken (kefir eller kulturmelk) så du får en jevn deig.

Fordel deigen i en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 35-40 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten). 

La kaken avkjøles helt i langpannen. 

Melkesjokoladekrem:
Smelt smøret og melkesjokolade i bolle som setter over en kjele med kokende vann (se tips). 

Rør blandingen jevn. Tilsett melisen. Ta bollen vekk fra varmen. 

Tilsett varm kaffe (eller melk) og ett egg. Pisk kraftig i kremen til den blir glatt og klumpfri. 

Sett kjelen i kjøleskapet til kremen er helt kald. Rør av og til.

Når kremen er helt kald, piskes den raskt opp med elektrisk håndmikser. 

Det skal blir en tykk og luftig krem. Hvis du synes den har for tynn konsistens, kan du bare sette bollen med sjokoladekremen i kjøleskapet en liten stund (slik at smøret og sjokoladen blir fastere) og deretter piske den opp på nytt. 

Pynting: 
Ta kaken ut av formen, dra av bakepapiret og renskjær kantene. Smør den tykke melkesjokoladekremen over hele kaken.

Smelt kokesjokolade (dette gjøres raskt i mikrobølgeovnen, se tips). Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden av posen og ringle den smeltede over kaken i tynne striper. Gjenta med hvit sjokolade. 

Del kaken i firkanter - ikke for små, så du får plass til masse pynt!  Icon e biggrin  

Pynt hvert kakestykke med et utvalg av Kindersjokolader. 

Tips

♥ Jeg anbefaler å smelte smør og melkesjokolade i en bolle over vannbad. Bollen skal ikke komme i berøring med vannet. Oppvarming over vannbad gjør at smelting skjer mer skånsomt enn om du smelter smør og sjokolade i en kjele som settes direkte på platen, og dermed er det mindre risiko for at melkesjokoladen skiller seg eller blir kornete. 

♥ Litt varm kaffe og ett egg gjør melkesjokoladekremen smidigere. Hvis du ikke ønsker egg i kremen, kan du i stedet bruke litt mer varm kaffe. Prøv deg frem til sjokoladekremen får passe tykk konsistens. I stedet for varm kaffe kan du bruke varm melk eller kremfløte.

♥ Kakestykkene er nokså mektige. Det som ikke spises opp på serveringsdagen kan fryses, både med og uten pynten. 

Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift