Biscotti med pistasjnøtter og appelsin

Biscotti med pistasjnøtter og appelsin
Ingredienser

75 g smør
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 ss revet appelsinskall
1 ts bakepulver
7 dl hvetemel
100 g mandler
60 g pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med sukker og vaniljesukker. Pisk inn eggene. Tilsett revet appelsinskall. Sikt mel og bakepulver og elt sammen til en jevn deig. Hakk mandler og pistasjnøtter meget grovt og kna inn i deigen.

Form deigen til en pølse som er like lang som stekeplaten. Legg den på bakepapirdekket stekeplate og trykk den flat med fingrene, så den blir ca 1 cm i tykkelse.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Ta platen ut av ovnen og senk varmen til 75°C.

Avkjøl i et par minutter. Skjær kaken så opp på skrå i 1 - 1,5 cm tykke skiver (bruk en skarp brødkniv). Legg kakene på platen med snittflaten opp. Sett stekeplaten tilbake midt i ovnen og stek videre ved 75°C i ca 50-60 min, til kakene er lett gyldne og virker tørre og sprø. Avkjøles på rist til de er helt kalde.

Tips

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Stikkord

3 kommentarer

Disse biscottiene ble helt nydelige. I tillegg til pistasjnøtter og mandler valgte jeg å blande inn 75g mørk sjokolade, og sammen med smaken av appelsin ble det en veldig god kombinasjon. Dette kommer jeg til å lage flere ganger, nam!

Hei
Disse ser supergode ut! Har du brukt salte pistasjnøtter eller usaltede?

Har bakt disse til jul et par år på rad nå, og nå blir det ikke jul uten! Skikkelig gode biscotti med deilig smak av appelsin og pistasj. Nam nam!
Første gang jeg bakte dem fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke, men da tok det svært lang tid å få dem tørre/sprø nok, og de ble veldig store. Neste gang rullet jeg derfor deigen ut til to pølser slik at hver bit ble mindre etter oppskjæring. Da ble de også mye raskere ferdig stekt. MEN, det skal sies at de store, langstekte biscottiene fikk en veldig interessant og "hard" konsistens som egnet seg veldig godt til å dyppe i kaffen. Altså, begge deler fungerer egentlig fint :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift