Blå ostekake

Blå ostekake

15.06.2007


Bak skyene er himmelen alltid blå!
 


Denne ostekake lages med blåbærsyltetøy og blåbærgelé. Kaken får en kul, blå-lilla farge. Smaken er fantastisk!

Blå ostekake

Ingredienser

Bunn:
200 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit)
75 g smør

Fyll:
1 pk blåbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost
2 dl blåbærsyltetøy
2 ss vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
blåbær eller blå sukkerblomster

Fremgangsmåte

Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp blåbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost og vaniljesukker. Bland inn blåbærsyltetøyet. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken med blåbær eller med blå sukkerblomster slik som på bildet.

Tips

Får du ikke tak i blåbærgelé kan du bruke skogsbærgelé eller sitrongelé. På grunn av blåbærsyltetøyet bli ostekaken blå likevel.

"Blå ostekake" blir ekstra god om du tilsetter friske blåbær i tillegg!

Kaken holder seg god i flere dager om den oppbevares i kjøleskapet.

15.06.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Hei =) Prøvde denne på fredagslunsjen på jobb nå nylig og jeg har aldri før fått så bra tilbakemeldinger - VERDENS BESTE OSTEKAKE =) Det var en utrulig god kake! Tusen takk for oppskriften =)

Hei! Tenkte å prøve meg på denne :-) kan den fryses tro?

lagde denne ostekaken til min datters bursdag i 2014 og nå har jeg laget den til mitt barnebarns dåp alle syntes den var kjempegod i fjor så da håper jeg på likke stor lykke i år

Hei. Denne kaka er favoritten min. Får utruli mye skryt av den! Nydelig og frisk kake som skiller seg ut på kakebordet. Jeg har brukt sitron gele i en gang fordi jeg fikk ikke tak i blåbærgele.. det gjorde bare kaka enda bedre m en syrli vri. Jeg tar d bestandig nå . ANBEFALES varmt denne

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GODT

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter