Sjokolade- og peanøttkjeks

Sjokolade- og peanøttkjeks

13.06.2007
Sjokolade- og peanøttkjeks

Ingredienser

200 g smør
2 dl sukker
2 egg
1 ss vann
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
2 dl peanøtter
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vannet. Sikt sammen bakepulver, vaniljesukker og hvetemel. Bland dette i smørkremen til du får en jevn deig. Hakk peanøttene og sjokoladen og bland dette i deigen.

Sett topper av deigen med to spiseskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand, for kakene flyter noe utover under stekingen. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Avkjøl kakene i 10 min på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Du kan godt bruke saltede peanøtter, men personlig foretrekker jeg å tørke av det meste av saltet før nøttene hakkes og tilsettes deigen.

Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

13.06.2007
Kakekategori: 

5 kommentarer

Her må det være feil i oppskriften? 2 dl sukker og 5 dl mel? Både kakerøre og ferdige kjeks smake kun mel. Kjedelig når man har laget tredoblet oppskrift :-(

Ikke bruk mindre mel enn det som står! Det gjorde jeg pga kommentaren over og de kjeksene måtte kastes! Fløt utover og ble bare ei stor smørje...

Nydelige kjeks, og oppskriften er perfekt!!! Tusen takk disse blir nok ofte brukt framover

Lurer på hvor mange kjeks gir denne oppskriften :)

Bruk mindre mel enn det som står, kjeksene ble helt greie men ikke spesielt gode grunnet at de ble tørr og smakte for mye mel.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter