Blåbærcupcakes med hvit sjokolade

Blåbærcupcakes med hvit sjokolade

30.07.2012

 

Hei hei!

Håper dere har hatt en fin start på uken!

I dag vil jeg gi dere oppskriften på noen knallgode cupcakes med blåbær og hvit sjokolade.

Blåbær og hvit sjokolade er en konge kombinasjon! Her er det hvit sjokolade både i blåbærmuffinsene og i den fløyelsmyke, hvite fløtekremen på toppen.

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

Blåbærmuffins med hvit sjokolade:
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
1 dl melk
0,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
100 g hvit sjokolade
200 g store, friske blåbær

Hvit sjokoladekrem:
5 dl kremfløte
500 g hvit sjokolade
1,5 ss vaniljeessens

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeessens. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Blåbærmuffins:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og kremfløte og de tørre ingrediensene og rør til en jevn og klumpfri deig. Vend til slutt i hakket hvit sjokolade og halvparten av blåbærene.

Ha papirformer i muffinsbrett eller bruk porselensformer som jeg har gjort her. Fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

 

mmm... lukter himmelsk....

 

Hvit sjokoladekrem:
Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.

Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt etter ønske.

 

 

Tips:

Jeg har pyntet cupcakesene på bildet med sjokoladehjerter som er pakket inn i blått foliepapir (kjøpt hos Kremmerhuset) og noen hvite sukkerperler. Det går selvsagt like godt å pynte med annen kakepynt eller noen blåbær.

Cupcakesene må oppbevares kjølig frem til servering på grunn av kremfløten i toppingen. De smaker aller best samme dag de er laget.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Denne henger på mitt kjøkken ♥

Blåbærcupcakes med hvit sjokolade

Ingredienser

Blåbærmuffins med hvit sjokolade
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
1 dl melk
0,5 dl kremfløte
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 g hvetemel
100 g hvit sjokolade
200 g store, friske blåbær

Hvit sjokoladekrem:
5 dl kremfløte
500 g hvit sjokolade
1,5 ss vaniljeessens

Fremgangsmåte

Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og vaniljeessens. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Blåbærmuffins:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i melk og kremfløte og de tørre ingrediensene og rør til en jevn og klumpfri deig. Vend til slutt i hakket hvit sjokolade og halvparten av blåbærene.

Ha papirformer i muffinsbrett eller bruk porselensformer som jeg har gjort her. Fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Hvit sjokoladekrem:
Ta den hvite sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.

Ha den hvite sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt etter ønske.

Tips

Jeg har pyntet cupcakesene på bildet med sjokoladehjerter som er pakket inn i blått foliepapir (kjøpt hos Kremmerhuset) og noen hvite sukkerperler. Det går selvsagt like godt å pynte med annen kakepynt eller noen blåbær.

Cupcakesene må oppbevares kjølig frem til servering på grunn av kremfløten i toppingen. De smaker aller best samme dag de er laget.

30.07.2012
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei:) veldig gode muffinser!:)) men jeg lurte litt på hvor har du kjøpt de muffins formene?

Så bra du likte muffinsene:) Dette er porselensformer fra IB Laursen og heter muffinsform Applegreen. Selges i flere nettbutikker, interiørbutikker og kjøkkenbutikker. Se blant annet denne nettbutikken her www.buadekor.no

Hei, jeg lurte på er disse muffinsene gode viss du lager de kvelden før de skal serveres neste dag? kan de stå i kjøleskapet eller stå uten en natt?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter