Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

24.09.2004
Blåbærmuffins

Ingredienser

125 g smør
2 egg
2,5 dl melk
375 g hvetemel
1 ss bakepulver
175 g brunt sukker (Demerara-sukker)
185 g friske blåbær

Pynt:
brunt sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland i melk. Visp i eggene med en stålvisp. Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet slik at blåbærene er godt dekket. Bland resten av melet med bakepulver og sukker i en bakebolle. Ha i væsken og rør deigen raskt sammen. Vend de melete blåbærene forsiktig inn i deigen til slutt.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll deigen i formene. Strø litt brunt sukker på topper av hver kake. Stek muffinsbrettet på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til muffinsene er gyldne. La muffinsene avkjøle litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Tips

Bruk helst friske blåbær til denne oppskriften. Bruker du frosne, vil muffinsene bli mer blå i fargen.

Fasongen holder seg absolutt best hvis du setter papirformer i et muffinsbrett, men har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble papirformer i stedet. Pass da på å ikke fylle formene for fulle.

24.09.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

hei! jeg lurte på om man kunne bruke hvit sukker istedenfor brunt?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter