
Paibunn:
30 g mandler
90 g melis
120 g smør
235 g hvetemel
1 egg
Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
Pynt:
friske blåbær
Kjør mandler og melis i en food processor til mandlene er finhakket. Ha de øvrige ingrediensene til paibunnen i food processoren og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett deretter melis, malte mandler og egget og kna deigen raskt sammen.)
Trykk deigen utover i en smurt paiform (24 cm i diameter). Prikk paibunnen med en gaffel og fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten (se tips).
Stek paibunnen på rist midt i ovnen ved 180°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek kaken i noen minutter til, slik at også kanten får litt farge. Avkjøl.
Sett den kalde paibunnen på et passende kakefat. Smør vaniljekremen utover bunnen og legg på friske blåbær.
Aluminiumsfolien langsmed kanten av kaken forhindrer at deigen krymper nedover under stekingen av kaken.
Kaken smaker best samme dag den er fylt med vaniljekrem og bær. Paibunnen kan godt lages dagen i forveien.
Se også "Pai med vaniljekrem og bær" og "Pai med moreller og vaniljekrem".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4376 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 986
Brukere i dag: 12216
Brukere siste 7 dager: 138093
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar