Blåbærsyltetøy med chiafrø

26.03.2018


Vil du lage et hjemmelaget blåbærsyltetøy som er litt sunnere enn vanlig blåbærsyltetøy, er det lett som en plett!

Bruk gjerne frosne blåbær, som du tiner, og så blander med søtning og chiafrø. Chiafrøene sveller opp og tykner syltetøyet, i tillegg til å tilføre masse sunne næringsstoffer. Blåbærene er jo dessuten også stappfulle av vitaminer og antioksidanter.

Jeg har her brukt agavesirup som søtning, som gjør at dette blåbærsyltetøyet er sukkerfritt i tillegg til å være både vegansk, rawfood (for det går fint å droppe å koke syltetøyet) - og ja, rett og slett BRA for kroppen!

I tillegg smaker det kjempegodt! Dette bør du prøve..  Smile  Se også Bringebærsyltetøy med chiafrø

 

Ingredienser:

♥ 400 g blåbær (gjerne frosne)
♥ 2 ss agavesirup (se tips)
♥ 2 ss chiafrø
 

Fremgangsmåte:

La blåbærene tine og ha både bær og blåbærsaften fra de tinte bærene i en liten kjele. Tilsett agavesirup og chiafrø. Kok opp blandingen og la den småkoke under omrøring i 2-3 minutter.

Hell syltetøyet i en skål eller på et syltetøyglass og avkjøl. Sett i kjøleskapet over natten, så får du fin tykkelse på syltetøyet dagen etter.

 

 

Tips:

♥ Hvis du ønsker rawfood-syltetøy, kan du droppe å koke syltetøyet. I stedet kan du kjøre de tinte blåbærene sammen i en blender så du får en fin mos. Rør inn agavesirup og chiafrø og hell syltetøyet på et glass som du setter i kjøleskapet til dagen etter. Vips har du et deilig syltetøy. 

♥ Agavesirup er en kjempegod plantebasert sirup som jeg nylig har fått øynene opp for.

 


Du kan gjerne bruke annen søtning hvis du foretrekker det, enten det er vanlig sukker eller sukkererstatning. Bruker du vanlig sukker, passer det med 2-3 ss brunt sukker. 

♥ Blåbærsyltetøyet holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Det kan også fryses. 

 

 

Server blåbærsyltetøyet til alt som er godt med syltetøy. Brødskive eller pannekaker for eksempel - eller nystekte vafler!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Blåbærsyltetøy med chiafrø

Ingredienser

♥ 400 g blåbær (gjerne frosne)
♥ 2 ss agavesirup (se tips)
♥ 2 ss chiafrø

Fremgangsmåte

La blåbærene tine og ha både bær og blåbærsaften fra de tinte bærene i en liten kjele. Tilsett agavesirup og chiafrø. Kok opp blandingen og la den småkoke under omrøring i 2-3 minutter.

Hell syltetøyet i en skål eller på et syltetøyglass og avkjøl. Sett i kjøleskapet over natten, så får du fin tykkelse på syltetøyet dagen etter.

Tips

♥ Hvis du ønsker rawfood-syltetøy, kan du droppe å koke syltetøyet. I stedet kan du kjøre de tinte blåbærene sammen i en blender så du får en fin mos. Rør inn agavesirup og chiafrø og hell syltetøyet på et glass som du setter i kjøleskapet til dagen etter. Vips har du et deilig syltetøy. 

♥ Agavesirup er en kjempegod plantebasert sirup. Du kan gjerne bruke annen søtning hvis du foretrekker det, enten det er vanlig sukker eller sukkererstatning. Bruker du vanlig sukker, passer det med 2-3 ss brunt sukker. 

♥ Blåbærsyltetøyet holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Det kan også fryses. 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet