Varm sjokolade med chili og konjakk


Hei,

Håper dere koser dere med påsken! Jeg befinner meg i null stress-modus på Gran Canaria og koser meg med etterlengtet sol og varme. Flere venner av meg ferierer i Norge og melder om sol og nydelige skiforhold på fjellet. Denne oppskriften er vel spesielt beregnet på dere som nå tilbringer mange timer ute i frisk, norsk luft. 

Dette er en nydelig og voksen variant av varm sjokolade. Jeg sier voksen, for denne oppskriften inneholder i tillegg til melk, sjokolade og brunt sukker også litt hakket chili og en god skvett konjakk. Det gir god smak og gjør dessuten at den varme sjokoladen blir litt ekstra varmende. Vil du lage vanlig mørk sjokolade, er det jo bare å droppe chili og konjakk. Eller kanskje du bare vil droppe chili og beholde konjakken..?  Wink 

Uansett hva du gjør, så dekk helst koppen med en deilig klatt nypisket fløtekrem.  

 


Oppskriften gir 4 porsjoner.


Ingredienser:

♥ 1 liter melk 
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 0,5 chili 
♥ 0,5 dl konjakk 

Servering:
♥ 3 dl kremfløte
♥ ev. litt finhakket chili

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Pisk kremfløten til myk krem. Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Jeg gjør deretter klar chilien. Del den på midten og skrap ut alle frø på innsiden. Skyll chilien kort i rennende vann og hakk den i små biter (pass nøye på at du ikke tar deg i øynene, for det kan svi nokså ille). 

 

 

Ha melk og sukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og hakket chili. Rør til sjokoladen har smeltet. Smak til med en god skvett konjakk.

 

 

Fyll den varme sjokoladen i kopper.

 

 

Legg på en god klatt pisket krem og dryss eventuelt over litt finhakket chili på toppen.

 

 

Serveres straks! 


Tips:

♥ Du kan bruke lettmelk eller helmelk. Helmelk gjør sjokoladen fyldigere og mer mektig. Jeg brukte helmelk her.

♥ Du kan bruke mørk eller lys kokesjokolade. Jeg brukte her mørk.

♥ Du kan brukte hvitt eller brunt sukker. Jeg brukte brunt rørsukker her. 

♥ Chilien bør renses for frø før du hakker den, så blir ikke chilien så sterk. Skyller du den dessuten i rennede vann før du hakker den i småbiter, blir det kun en liten touch av chilien i sjokoladen, uten at den blir for utpreget. 

♥ Jeg brukte konjakk i denne oppskriften, men det går også fint med brandy, whisky eller annet brennevin du liker.

 


(Fant denne flasken tilfeldigvis i barskapet til mannen min og ble nokså fornøyd med fargematchen til det nye serviset mitt...  Grin  )

 

♥ Som sagt er det bare å droppe chili og kakao hvis du ønsker vanlig varm sjokolade som også kan serveres til barn og ungdom. 

 

Men her er altså varm sjokolade servert med både det ene og det andre!  Smile  

 

 

Så er det bare å finne frem et mykt pledd og en god bok.

Herlig! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Varm sjokolade med chili og konjakk
Ingredienser

♥ 1 liter melk
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 0,5 chili
♥ 0,5 dl konjakk

Servering:
♥ 3 dl kremfløte
♥ ev. litt finhakket chili

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene. 

Pisk kremfløten til myk krem. Oppbevar den i kjøleskapet frem til servering.

Jeg gjør deretter klar chilien. Del den på midten og skrap ut alle frø på innsiden. Skyll chilien kort i rennende vann og hakk den i små biter (pass nøye på at du ikke tar deg i øynene, for det kan svi nokså ille). 

Ha melk og sukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade og hakket chili. Rør til sjokoladen har smeltet. Smak til med en god skvett konjakk.

Fyll den varme sjokoladen i kopper. Legg på en god klatt pisket krem og dryss eventuelt over litt finhakket chili på toppen.

Serveres straks! 

Tips

♥ Du kan bruke lettmelk eller helmelk. Helmelk gjør sjokoladen fyldigere og mer mektig. Jeg brukte helmelk her.

♥ Du kan bruke mørk eller lys kokesjokolade. Jeg brukte her mørk.

♥ Du kan brukte hvitt eller brunt sukker. Jeg brukte brunt rørsukker her. 

♥ Chilien bør renses for frø før du hakker den, så blir ikke chilien så sterk. Skyller du den dessuten i rennede vann før du hakker den i småbiter, blir det kun en liten touch av chilien i sjokoladen, uten at den blir for utpreget. 

♥ Jeg brukte konjakk i denne oppskriften, men det går også fint med brandy, whisky eller annet brennevin du liker.

♥ Som sagt er det bare å droppe chili og kakao hvis du ønsker vanlig varm sjokolade som også kan serveres til barn og ungdom. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift