Boller med sjokoladebiter

Boller med sjokoladebiter

01.12.2005
Boller med sjokoladebiter

Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
6,5 dl melk
150 g sukker
1 kg hvetemel
200 g melkesjokolade

Pensling:
1 egg eller melk

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken og sukkeret. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Hakk melkesjokoladen grovt og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 30 emner. Rull jevne boller og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. La bollene etterheve i 30 min.

Pisk sammen egget og litt melk med en gaffel og pensle jevnt over bollene (eller pensle med bare melk hvis du vil ha eggfrie boller). Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, til de er gyldne.

Tips

Vil du ha magrere boller, kan du bruke oppskriften på gjærdeig til "Kesamboller" i stedet for den du finner ovenfor.

Bollene er fine å fryse. Se også "Boller med melkesjokolade".

01.12.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

mmm
det søte liv er så søt. jeg elsker det.
det er perferfekt

Kan ikke si jeg er veldig fornøyd med resultatet fra denne oppskriften. Mistenker at det kan ha noe med at det er første gang jeg baker boller

http://s32.postimg.org/xmdu1bc3p/image.jpg

Googlet hjemmelagde sjokoladeboller og du kom opp som nr 3 Kristine !

Skal lage de i dag med Elizabeth (som digger boken din da )

Snx

Kan man bruke 1 pose tørr gjær, istedenfor fersk gjær?

Dette var hforgudelig bra elsker denne oppskriften!!!!!!!!!

Svært skuffet... og jeg baker masse. Resultatet ble deigete og ikke sikkelig stekt, ikke luftige i det hele.

Du er dårlig til å bake, det er bare det.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter