Brukere online: 996
Brukere i dag: 31438
Brukere siste 7 dager: 171981
Hei dere!
Jeg har visst ikke tatt helt innover meg at det nærmer seg jul, og driver fortsatt og baker kaker som ikke har med jul å gjøre.
Slik som disse supergode, myke hvetebollene med ekstra god smak av ekte vanilje og kardemomme.
Det er ikke noe hokus pokus med denne oppskriften, og både vanilje og kardemomme er jo nokså vanlige smaker på hveteboller, men her tilsatte jeg altså litt ekstra av begge deler og det gjorde faktisk en nydelig forskjell!
Jeg brukte min ynglingsoppskrift på Verdens beste boller som utgangspunkt, men halverte oppskriften denne gangen, som gir ca 20 superluftige og myke hveteboller.
Ingredienser:
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 3 ts ekte vaniljesukker (se tips)
♥ 750 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker (se tips)
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme, ekte vaniljesukker og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
Visp egget lett sammen med litt melk og pensle over bollene. Dryss over godt med perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10-12 min. Avkjøl.
Herlig aroma av disse nystekte hvetebollene!
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Jeg bruker her ekte vaniljesukker, som gir ekstra god vaniljesmak.
Får du ikke tak i et slikt vaniljesukker, kan du i stedet bruke 3 ts vanlig sukker som du blander med frøene fra 1 vaniljestang.
♥ Det hvite perlesukkeret som jeg har brukt på bollene du ser på bildet, har jeg kjøpt i Sverige. Der fås dette perlesukkeret kjøpt i de fleste matbutikkene (fra Dansukker). Jeg har ikke sett dette produktet i norske butikker enda. For smakens skyld, går det selvsagt like greit å bruke norsk perlesukker, men det beholder ikke en så hvit farge.
♥ Hvetebollene er fine å fryse.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ 3 ts ekte vaniljesukker (se tips)
♥ 750 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker (se tips)
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme, ekte vaniljesukker og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang (ca 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
Visp egget lett sammen med litt melk og pensle over bollene. Dryss over godt med perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10-12 min.
Avkjøl bollene på rist.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Jeg bruker her ekte vaniljesukker, som gir ekstra god vaniljesmak. Får du ikke tak i det, kan du i stedet bruke 3 ts vanlig sukker som du blander med frøene fra 1 vaniljestang.
♥ Det hvite perlesukkeret som jeg har brukt på bollene du ser på bildet, har jeg kjøpt i Sverige. Der fås dette perlesukkeret kjøpt i de fleste matbutikkene (fra Dansukker). Jeg har ikke sett dette produktet i norske butikker enda. For smakens skyld, går det selvsagt like greit å bruke norsk perlesukker, men det beholder ikke en så hvit farge.
♥ Hvetebollene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar