Boller med vaniljekrem og sjokoladebiter

Boller med vaniljekrem og sjokoladebiter

10.05.2006
Boller med vaniljekrem og sjokoladebiter

Ingredienser

200 g smør
4 dl melk
2 egg
2 dl sukker
1 ts kardemomme
1 pose tørrgjær (se tips)
1 kg hvetemel

Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
150 g kokesjokolade

Pensling:
1 egg
litt melk

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til ca 45°C. Pisk egg og sukker lett sammen og bland med smørmelken. Ha i kardemomme. Bland tørrgjæren med hvetemelet. Ha i væsken og elt deigen blank og smidig. Hev deigen i ca 30 min.

Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Dryss over grovt hakket kokesjokolade. Rull sammen deigen fra langsiden til en fast pølse. Skjær pølsen opp i skiver. Sett skivene i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Ha bollene på stekeplater og etterhev dem i ca 30 minutter.

Pensle bollene med sammenpisket egg og litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min til de er gyldne. Avkjøl bollene på platen.

Tips

Jeg har her brukt bolleoppskriften du finner registrert under navnet "Mormors beste boller". Dette er en av mine yndlingsoppskrifter og gir svært saftige boller, men du kan bruke hvilken som helst annen oppskrift på boller som du liker.

Tørrgjær for søte deiger (rød pakning) egner seg ekstra godt til å lage boller med. Du kan alternativt bruke en pakke med fersk gjær i stedet. Fersk gjær må imidlertid løses opp i lunken væske og ikke blandes med hvetemelet. Fersk gjær er dessuten mer ømfindtlig for varme enn tørrgjær, så væsken må i så fall ikke ha mer enn ca 37°C (dvs være fingervarm).

10.05.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Vet du om man kan kaldheve deigen over natta?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter