Bondekaker

"Bondekaker" bakes ofte til jul, men smaker også godt ellers på året.

Denne kjempegode oppskriften på "Bondekaker" bruker en god del sirup, noe som gjør kakene søte og litt harde. Mandlene gir også litt ekstra tyggemotstand.

Oppskriften gir 60 - 70 stk. 

Bondekaker
Ingredienser

175 g smør
180 g sukker
1 dl lys sirup
375 g hvetemel
1 ts natron
2 ts kanel
75 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Varm opp sirupen til den er tyntflytende. Avkjøl litt og pisk sirupen inn i smørkremen. Hakk mandlene og ha i. Sikt i det tørre og kna sammen deigen.

Form to pølser (4 cm i diameter). La pølsene stå kaldt til de er harde.

Skjær 0,5 cm tykke skiver med en skarp kniv (se tips). Sett kakene på stekeplate dekket med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Tips

Det er lettere å måle opp sirupen hvis den er litt tyntflytende, så det kan være lurt å sette hele sirupsboksen et øyeblikk i mikroen før oppmålingen.

Det er fort gjort at kakene går i stykker når man holder på med å skjære skiver og så treffer på en mandel med kniven. Da er det bare å klemme skivene sammen igjen før de legges på stekeplaten.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift