Hveteboller

Hveteboller

03.10.2004


Dette er en veldig god oppskrift på "Hveteboller"!

Hemmeligheten ligger i hornsaltet, som gir svært myke og luftige boller.

 

 

Bollene er uten egg.  Oppskriften rekker til 24 stk.


Ingredienser:

♥ 50 g gjær
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl melk
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 0,5 ts hornsalt
♥ ca 600 g hvetemel

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 2 ss vann

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, hornsalt og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig.

La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig.

Del deigen i 24 emner. Trill jevne boller og sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (12 stk fordelt på 2 plater). La bollene heve seg luftige, ca 40 min.

Pisk sammen egg og vann med en gaffel. Pensle jevnt over bollene.

Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 230°C i 10 min.

 


 

Aahhh ... lukter deilig på kjøkkenet nå...!

 

 

Dryss gjerne på melis til pynt før servering.

 

 

Lekre, luftige boller med florlett melisdryss!

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Begynn med 500 g og se om du trenger mer etter hvert.

 


 

♥ Har du ikke hornsalt, kan du bare droppe det og bruke oppskriften slik den er for øvrig. Bollene blir gode likevel. (Ikke lukt på hornsaltet - for det lukter pyton..  Icon e surprised  )

♥ Ønsker du helt eggfrie boller, kan du pensle bollene med litt melk i stedet.

 

 

Dette er Hveteboller som er populære hos ALLE! 

Store og små!

 



♥ ♥ ♥ ♥

Hveteboller

Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
ca 600 g hvetemel

Pensling:
1 egg
2 ss vann

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, hornsalt og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig. Del deigen i 24 emner. Trill jevne boller og sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (12 stk fordelt på 2 plater). La bollene heve seg luftige, ca 40 min.

Pisk sammen egg og vann med en gaffel. Pensle jevnt over bollene. Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 230°C i 10 min.

Tips

Tilpass melmengden. Begynn med 500 g og se om du trenger mer etter hvert.

Har du ikke hornsalt, kan du bare droppe det og bruke oppskriften slik den er for øvrig. Bollene blir gode likevel.

Ønsker du helt eggfrie boller, kan du pensle bollene med litt melk i stedet.

03.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Tenkte jeg skulle prøve denne oppskriften. Men er det mulig å bruke tørrgjær istedenfor? :)

Jeg brukte det. Funker helt fint!;)

Nam! I dag er tredje gangen jeg lager disse, å de er NYDELIGE! Til deg Ingeborg; jeg bruker tørrgjær, å det fungerer fint

Baker disse i dag til barnebarna. Smuldra mel og margarin i fodprosesoren slik at det blei smuldra helt fint. Tilsatte tørrgjær, sukker, kardemomme og hornsalt. Står til heving. Spent

baker disse kveld til sønnen min som ikke tåler egg og var overrasket, kjempegode boller blir det, skal lage dette oppskrift mange ganger, har ikke hatt kardemomme men fortsett kjempegod boller.

Kan man steke disse bollene i ildfastform ?
Hvordan blir bollene hvis de stekes på denne måten ?
Og hvordan blir det med grader og minutter da ?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter