Bread and butter pudding (Engelsk brødpudding)


Hei!

I dag blir det en engelsk klassiker her på Det søte liv!

Bread & Butter Pudding er en tradisjonell brødpudding.

På noen få strakser blir en haug med loffskiver forvandlet til en varm og deilig dessert.  Yum  

 

Ingredienser:

♥ 8 skiver loff (uten skorpe)
♥ 50 g mykt smør
♥ 75 g rosiner

Fløtemelkblanding: 
♥ 2,5 dl melk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ss brunt sukker

Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker


Fremgangsmåte: 

Start med å gjøre klar loffskivene.

 

 

Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på diagonalen så de får fasong som trekanter.

 

 

Smør loffskivene med smør. Legg loffskivene lett overlappende i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm). Dryss over rosiner. 

 

 

Den fine formen jeg har brukt er av merket Le Creuset (finnes i mange forskjellige farger) og måler 20x25 cm og er ca 5 cm høy.

 

 

Varm opp melk og kremfløte i en kjele sammen med vaniljestang- og frø. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i 5 minutter og fjern deretter vaniljestangen. 

Visp eggene, den ekstra eggeplommen og brunt sukker lett sammen i en bolle. Hell deretter i den varme vaniljefløten og rør blandingen sammen. 

Ha fløtemelkblandingen over loffskivene i formen.

Dryss over ekstra brunt sukker.

 

 

Trykk loffskivene godt ned i fløtemelken og la det hele stå og trekke i romtemperatur i 30 minutter. 

 

 

Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter.

 

 

Serveres varm og nystekt.   Yum  


Tips:

♥ Til denne oppskriften passer det faktisk helt perfekt med kjøpt loff som er ferdig oppdelt i skiver.  Smile 

♥ Du kan eventuelt drysse mandelflak og/eller litt kanel på loffskivene i tillegg til brunt sukker, hvis du ønsker. 

♥ Brødpuddingen smaker nydelig som den er, særlig når den er varm og helt nystekt, men det er også godt med vaniljesaus som tilbehør. 

 

 

Klassisk, old-fashion, engelsk brødpudding!

 

 

Nydelig og superlett å lage!  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bread and butter pudding (Engelsk brødpudding)
Ingredienser

♥ 8 skiver loff (uten skorpe)
♥ 50 g mykt smør
♥ 75 g rosiner

Fløtemelkblanding:
♥ 2,5 dl melk
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 3 ss brunt sukker

Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Skjær skorpene av loffskivene og del loffskivene deretter på diagonalen så de får fasong som trekanter.

Smør loffskivene med smør. Legg loffskivene lett overlappende i en ildfast form (ca. 20 x 30 cm). Dryss over rosiner. 

Varm opp melk og kremfløte i en kjele sammen med vaniljestang- og frø. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen. La blandingen stå og trekke i 5 minutter og fjern deretter vaniljestangen. 

Visp eggene, den ekstra eggeplommen og brunt sukker lett sammen i en bolle. Hell deretter i den varme vaniljefløten og rør blandingen sammen. 

Ha fløtemelkblandingen over loffskivene i formen.

Dryss over ekstra brunt sukker

Trykk loffskivene godt ned i fløtemelken og la det hele stå og trekke i romtemperatur i 30 minutter. 

Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter.

Serveres varm og nystekt. 

Tips

♥ Til denne oppskriften passer det faktisk helt perfekt med kjøpt loff som er ferdig oppdelt i skiver.  

♥ Du kan eventuelt drysse mandelflak og/eller litt kanel på loffskivene i tillegg til brunt sukker, hvis du ønsker. 

♥ Brødpuddingen smaker nydelig som den er, særlig når den er varm og helt nystekt, men det er også godt med vaniljesaus som tilbehør. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Noe som er veldig godt i denne brødpuddingen er å bløtlegge rosinene i wiskey eller cognac. ( Eller annet favorittbrennevin eller likør) Eg har også brukt litt av brennevinen etter bløtleggingen i puddingen. Gir utrolig god smak.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift