Brie- og salaminisse

Da denne nissen dukket opp i feeden min på instagram, måtte jeg smile. 😊 For en søt idé! 

Nissen består hovedsakelig av en rund Brie, salami og kjeks. Med litt småpynt i tillegg, så har du en søt og smakfull nissemann. 

Herlig å sette frem på et koldtbord, sammen med juletapas eller bare som kosemat i julen.  

 

 


Ingredienser:

♥ 250 g hel, rund Brie (se tips)
♥ 250 g salami (se tips)
♥ 1 pk kjeks (se tips)

Pynt:
♥ et par sorte oliven 
♥ 1 Babybel miniost
♥ 1 jordbær (se tips)
♥ 3 bringebær (se tips)
♥ frisk rosmarin

Utstyr: 
♥ tannpirkere


Fremgangsmåte: 

Start med å skjære til osten:

Skjær først av et lokk på hele osten. Legg den nederste delen av osten på en fjøl.

Skjær så til lokket ved å først skjære av nesten en halvdel (til nedre del av ansiktet / skjegget), så en tykk, rett stripe (til kanten på nisseluen) og så barten (denne kan det være lettest å klippe til med saks). Legg dette på plass på osten.


Så lager du nisseluen av salami:

Jeg brettet først hver salamiskive på midten, som jeg deretter rullet sammen og festet med en tannpirker.

 

 

Tre en rullet salamiskive til på samme tannpirker. Sett dem så inntil osten.

Gjenta med resten av salamiskivene og bygg rullene utover til en nisselue. Det gjør ikke noe om rullene er litt ujevne og i forskjellige størrelser.

 

 

Til dusken på nisseluen har jeg bruk en mini Babybel. 

 


Resten av pynten:

Skjær ut to smale øyne av sort oliven.

Skjær til en liten munn av et jordbær. 

Legg kjeksene på undersiden av osten.

Pynt oppå kjeksen med tre bringebær og et par kvaster med fersk rosmarin.

 

Haha, så gøyal!  😄

 

Dekk over med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.

Fjølen tas ut av kjøleskapet minst 30 minutter før servering, slik at osten blir romtemperert og myk. 

 

 

Deilige små munnfuller bestående av kjeks, brie og salami med litt fersk rosmarin oppå! 

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her en rund Brie de Paris (250 gram). Videre en stor pakke Jubelsalami (250 g). Som kjeks brukte jeg tynne speltkjeks (fra Sætre).

 

 

♥ Det er jo litt upraktisk å kjøpe jordbær og bringebær helt utenfor sesong når det kun er et par bær som skal brukes. Du kan alternativt bruke noe annet rødt, for eksempel lage munnen av voksemballasjen rundt Babybel-osten (munnen må jo ingen spise da 😉) og bytte ut bringebærene med røde tranebær. 

♥ Ost og salami har god holdbarhet om den oppbevares kaldt, men husk å pakke inn brettet tett i plastfolie slik at dette ikke tørker ut. 

♥ Se også Julekrans charcuterie

 

Bare noen få dager til før julefestlighetene kan begynne! 

 

 

Men merk denne smakskombinasjonen er digg året rundt! 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Brie- og salaminisse
Ingredienser

♥ 250 g hel, rund Brie (se tips)
♥ 250 g salami (se tips)
♥ 1 pk kjeks (se tips)

Pynt:
♥ et par sorte oliven 
♥ 1 Babybel miniost
♥ 1 jordbær (se tips)
♥ 3 bringebær (se tips)
♥ frisk rosmarin

Utstyr: 
♥ tannpirkere

Fremgangsmåte

Start med å skjære til osten:
Skjær først av et lokk på hele osten. Legg den nederste delen av osten på en fjøl.

Skjær så til lokket ved å først skjære av nesten en halvdel (til nedre del av ansiktet / skjegget), så en tykk, rett stripe (til kanten på nisseluen) og så barten (denne kan det være lettest å klippe til med saks). Legg dette på plass på osten.

Så lager du nisseluen av salami:
Jeg brettet først hver salamiskive på midten, som jeg deretter rullet sammen og festet med en tannpirker. Tre en rullet salamiskive til på samme tannpirker. Sett dem så inntil osten. Gjenta med resten av salamiskivene og bygg rullene utover til en nisselue. Det gjør ikke noe om rullene er litt ujevne og i forskjellige størrelser.

Til dusken på nisseluen har jeg bruk en mini Babybel. 

Resten av pynten:
Skjær ut to smale øyne av sort oliven.
Skjær til en liten munn av et jordbær. 
Legg kjeksene på undersiden av osten.
Pynt oppå kjeksen med tre bringebær og et par kvaster med fersk rosmarin.

Dekk over med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.

Fjølen tas ut av kjøleskapet minst 30 minutter før servering, slik at osten blir romtemperert og myk. 

Tips

♥ Jeg brukte her en rund Brie de Paris (250 gram). Videre en stor pakke Jubelsalami (250 g). Som kjeks brukte jeg tynne speltkjeks (fra Sætre).

♥ Det er jo litt upraktisk å kjøpe jordbær og bringebær helt utenfor sesong når det kun er et par bær som skal brukes. Du kan alternativt bruke noe annet rødt, for eksempel lage munnen av voksemballasjen rundt Babybel-osten (munnen må jo ingen spise da 😉) og bytte ut bringebærene med røde tranebær. 

♥ Ost og salami har god holdbarhet om den oppbevares kaldt, men husk å pakke tett inn brettet i plastfolie slik at dette ikke tørker ut. 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift