Julekrans charcuterie

Denne julekransen er lekker å sette frem til gjestene som fingermat sammen med velkomstdrinken!

Også et kjempeflott tilskudd til et bord med juletapas!

 

 

Charcuterie er et fransk ord som opprinnelig brukes som betegnelse på delikatesser innen kjøtt, skinke og posteier, men Charcuterie boards har utviklet seg til å omfatte store, vakre brett med både kjøttprodukter, oster og masse tilbehør.  Til denne dekorative julekransen har jeg brukt blant annet mozzarellakuler, salami, cherrytomater og oliven.

Lett å lage og gøy å servere! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 500 g mozzarellakuler
♥ 500 g cherrytomater
♥ 250 g salamiskiver
♥ 200 g grønne oliven
♥ 200 g rød paprika
♥ 200 g små suragurker

Tilbehør og pynt:
♥ cocktailpinner
♥ frisk rosmarin

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Brett salamiskivene dobbelt. Skjær paprika i mindre biter. Skjær små suragurker på midten. 

Mozzarellakuler, cherrytomater og oliven beholder du hele. 

Tre de ulike ingrediensene på cocktailpinner slik at du får små spyd (du trenger ikke å ha alle ingrediensene på hver pinne). 

 

 

Finn frem et rundt fat og legg spydene i en krans. 

Pynt fatet med frisk rosmarin, som du stikker innimellom spydene. 

 

 

Denne julekransen er så dekorativ! 

 

 

Veldig lettvint å lage er den også!  😃

 

 

Tips: 

♥ Små mozzarellakuler (kalt "Bocconcini" som betyr "små munnfuller" på italiensk) fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker, blant annet Meny og Coop Mega. 

♥ Jeg har her brukt en stor pakke Jubelsalami (250 g).

♥ Du kan variere litt på ingrediensene, men prøv å holde fargene til hvitt, rødt og grønt for å få det julete preget på kransen. Du kan eksempelvis bruke terninger av ulike typer typer hvitost, bytte ut salami med annen type pølse eller spekeskinke, og eventuelt supplere grønne oliven med noen sorte. 

♥ Du kan lage klar julekransen dagen i forveien, men pakk da fatet godt inn i plastfolie slik at det blir lufttett. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering. 

 


Se også Brie- og salaminisse  😊

 

 

Herlig fingermat til julefeiringen!  😍
 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Julekrans charcuterie
Ingredienser

♥ 500 g mozzarellakuler
♥ 500 g cherrytomater
♥ 250 g salamiskiver
♥ 200 g grønne oliven
♥ 200 g rød paprika
♥ 200 g små suragurker

Tilbehør og pynt:
♥ cocktailpinner
♥ frisk rosmarin

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene.

Brett salamiskivene dobbelt. Skjær paprika i mindre biter. Skjær små suragurker på midten. 

Mozzarellakuler, cherrytomater og oliven beholder du hele. 

Tre de ulike ingrediensene på cocktailpinner slik at du får små spyd (du trenger ikke å ha alle ingrediensene på hver pinne). 

Finn frem et rundt fat og legg spydene i en krans. 

Pynt fatet med frisk rosmarin, som du stikker innimellom spydene. 

Tips

♥ Små mozzarellakuler (kalt "Bocconcini" som betyr "små munnfuller" på italiensk) fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker, blant annet Meny og Coop Mega. 

♥ Jeg har her brukt en stor pakke Jubelsalami (250 g).

♥ Du kan variere litt på ingrediensene, men prøv å holde fargene til hvitt, rødt og grønt for å få det julete preget på kransen. Du kan eksempelvis bruke terninger av ulike typer typer hvitost, bytte ut salami med annen type pølse eller spekeskinke, og eventuelt supplere grønne oliven med noen sorte. 

♥ Du kan lage klar julekransen dagen i forveien, men pakk da fatet godt inn i plastfolie slik at det blir lufttett. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift