Briekake med chèvre, tørket frukt og valnøtter

Briekake med chèvre, tørket frukt og valnøtter

13.09.2016

Annonse: Brie de Paris

Hei dere!

I dag blir det en herlig Briekake her på bloggen!

Dette er en lite unntak fra det søte, men spennende osteretter er noe jeg alltid synes er gøy å prøve ut.

 

 

Dessuten blir denne Briekaken litt søt likevel, fordi den inneholder tørkede aprikoser, rosiner og valnøtter. For øvrig består fyllet av kremete chevre som smaker herlig av hvitløk og urter.

 

 

Briekaken er enkel og morsom å lage, den ser vakker ut og smaker fortreffelig!

 

Ingredienser:

♥ 1 stor Brie (jeg bruker Brie de Paris, 500 gram)

Fyll:
♥ 150 g kremete chevre (se tips)
♥ 125 g chevre med urter og hvitløk (se tips)
♥ 1 dl tørkede aprikoser
♥ 1 dl lyse rosiner
♥ 1 dl valnøtter

Pynt:
♥ 100 g kremost naturell
♥ et par aprikoser
♥ noen hele valnøtter
♥ fersk timian

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Del Brien på midten med en stor, taggete kniv.

 

 

Rør sammen chevre, tørket frukt som er delt i små biter og hakkede valnøtter.

Smør blandingen oppå den ene brie-halvdelen i et tykt, jevnt lag.

 

 

Legg på den andre brie-halvdelen.

 

 

Smør toppen av Briekaken med kremost.

 


Pynt med noen hele valnøtter, aprikosbiter og fersk timian.

 

 

Oppbevares kjølig, men la gjerne Briekaken stå i romtemperatur noen timer før servering så den får en bløtere konsistens. 

 

 

Serveres med for eksempel varme baguetter, salte kjeks eller hjemmelagde knekkebrød.

 

 

Tips:

♥ Jeg har her brukt to typer smørbar chevre som fyll, og jeg synes at den med gressløk og hvitløk ga veldig god smak på fyllet.

 

 

 

Men her går det like fint med vanlig chevre. Finner du ikke den smørbare varianten i butikken, kan du mose chevren sammen med litt crème fraîche eller kremost naturell, og vil du ha hvitløksmaken, kan du smake til fyllet med et par pressede hvitløksfedd og hakket gressløk.

♥ Du kan variere med ulike typer nøtter og tørket frukt.

 

 

Ser stilig ut, ikke sant?  Smile

 

 

Perfekt sammen med varme baguetteskiver!

 


YUM!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen. Ostene som er nevnt i innlegget fås blant annet kjøpt hos Coop Mega og Meny.

 

Briekake med chèvre, tørket frukt og valnøtter

Ingredienser

♥ 1 stor Brie (jeg bruker Brie de Paris, 500 gram)

Fyll:
♥ 150 g kremete chevre (se tips)
♥ 125 g chevre med urter og hvitløk (se tips)
♥ 1 dl tørkede aprikoser
♥ 1 dl lyse rosiner
♥ 1 dl valnøtter

Pynt:
♥ 100 g kremost naturell
♥ noen hele valnøtter
♥ fersk timian

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene.

Del Brien på midten med en stor, taggete kniv.

Rør sammen chevre, tørket frukt som er delt i små biter og hakkede valnøtter.

Smør blandingen oppå den ene brie-halvdelen i et tykt, jevnt lag. Legg på den andre brie-halvdelen.

Smør toppen av Briekaken med kremost og pynt med noen hele valnøtter, aprikosbiter og fersk timian.

Oppbevares kjølig, men la gjerne Briekaken stå i romtemperatur noen timer før servering så den får en bløtere konsistens. 

Serveres med for eksempel varm baguette, salte kjeks eller hjemmelagde knekkebrød.

Tips

♥ Jeg har her brukt smørbar chevre som fyll, og jeg synes at den med gressløk og hvitløk ga veldig god smak på fyllet. Men her går det like fint med vanlig chevre. Finner du ikke den smørbare varianten i butikken, kan du mose chevren sammen med litt crème fraîche eller kremost naturell, og vil du ha hvitløksmaken, kan du smake til fyllet med et par pressede hvitløksfedd og hakket gressløk.

♥ Du kan variere med ulike typer nøtter og tørket frukt.

13.09.2016
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Fin blogg!

WOW!! Og denne kan man helt sikkert lage med en mindre brie og med en annen ost en chever også, ikke sant!? Bare venter på en anledning til å kunne lage denne snarest!!

Kjempegod kake! Skal absolutt lage den igjen! :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter