Kladdkake med strøssel

Kladdkake med strøssel

18.09.2016

Hei!

Håper dere har hatt en superfin helg og er klare for ny uke!  Heart

Her kommer et tips på hvordan man kan lage en herlig sjokoladekake som barna garantert kommer til å elske!

 

 

Denne kladdkaken er så lett å lage at barna gjerne kan være med på å lage den også. Datteren min rørte sammen denne kakedeigen uten problemer, og hun syntes det var ekstra morsomt å drysse det fargerike kakestrøsselet på toppen.

 

 

Sjokoladekaken blir liten og litt "kladdete" i konsistensen, og strøsselet gjør kaken barnslig god!  Smile

Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av.

 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Pynt:
♥ fargerikt kakestrøssel


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele.

Visp sammen eggene og sukkeret med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i kakaopulveret og rør godt så det løser seg opp. Ha så i det smeltede smøret og hvetemelet og rør til en klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Dryss over rikelig med kakestrøssel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C og stek kaken i 20-30 minutter. Kaken skal forsatt ha en bløt kjerne når den er ferdigstekt.

Avkjøl kaken i formen gjerne i et par timer (se tips) før servering. 

 

Digg sjokoladekake!


Tips:

♥ Det er meningen kan kaken skal bli litt klissete og konfektaktig i midten. Det er derfor viktig at kaken ikke stekes alt for lenge. Det er lurt å la den stekte kaken stå i kjøleskapet noen timer før den tas ut av formen (eller over natten). Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken holder seg god i et par dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Den kan også fryses.

 

 

 

  Smile chrome 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kladdkake med strøssel

Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel

Pynt:
♥ fargerikt kakestrøssel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele.

Visp sammen eggene og sukkeret med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i kakaopulveret og rør godt så det løser seg opp. Ha så i det smeltede smøret og hvetemelet og rør til en klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Dryss over rikelig med kakestrøssel.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C og stek kaken i 20-30 minutter. Kaken skal forsatt ha en bløt kjerne når den er ferdigstekt.

Avkjøl kaken i formen gjerne i et par timer (se tips).

Sett kaken på et passende fat og server krem eller is ved siden av.

Tips

♥ Det er meningen kan kaken skal bli litt klissete og konfektaktig i midten. Det er derfor viktig at kaken ikke stekes alt for lenge. Det er lurt å la den stekte kaken stå i kjøleskapet noen timer før den tas ut av formen (eller over natten). Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken holder seg god i et par dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Den kan også fryses.

18.09.2016
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Interessant blogg !! :)

Hei!

Går det an å lage denne i muffinsformer?

Skal strøsselet på kaka før den steikes??

Jeg lurer på det samme som kommentaren over her. Skal virkelig strøsselet på kaka for den skal stekes slik jeg tolker det ut ifra oppskriften her?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter