Bringebærsuppe med vaniljeis

Bringebærsuppe med vaniljeis

09.05.2013

 

Hei dere:)

I dag vil jeg vise dere to herlige desserttips.  Først kommer her en "Bringebærsuppe med vaniljeis".

Nydelig og forfriskende dessert! ♥

Oppskriften gir 2 porsjoner.

 

 

Ingredienser:

♥ 8 dl vann
♥ 1 vaniljestang
♥ 4 ss brunt sukker
♥ 400 g bringebær

Servering:  vaniljeiskrem

 

Fremgangsmåte:

Ha vannet i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Ha dette i vannet og deretter også selve vaniljestangen i vannet. Tilsett brunt sukker. La dette småkoke til væsken er redusert til ca halvparten (4 dl). Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

Tilsett bringebærene og la suppen trekke i minst 30 min i kjøleskapet (gjerne lenger). Suppen vil da etter hvert få rød farge og trekke til seg smaken av bringebærene.

Server bringebærsuppen avkjølt med en kule god vaniljeis.

 

 

Tips:

Det er viktig at bringebærsuppen får stå og trekke lenge nok til at hele suppen får smak av bringebær. Jeg lot min suppe stå i kjøleskapet i ca 4 timer og resultatet ble kjempebra!

Bruk vaniljeis av god kvalitet, for eksempel vaniljeiskremen til Mövenpick som lages med ekte vanilje.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bringebærsuppe med vaniljeis

Ingredienser

8 dl vann
1 vaniljestang
4 ss brunt sukker
400 g bringebær

Servering:
vaniljeiskrem (se tips)

Fremgangsmåte

Ha vannet i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med vaniljefrø på innsiden. Ha dette i vannet og deretter også selve vaniljestangen i vannet. Tilsett brunt sukker. La dette småkoke til væsken er redusert til ca halvparten (4 dl). Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

Tilsett bringebærene og la suppen trekke i minst 30 min i kjøleskapet (gjerne lenger). Suppen vil da etter hvert få rød farge og trekke til seg smaken av bringebærene.

Server bringebærsuppen avkjølt med en kule god vaniljeis.

Tips

Det er viktig at bringebærsuppen får stå og trekke lenge nok til at hele suppen får smak av bringebær. Jeg lot min suppe stå i kjøleskapet i ca 4 timer og resultatet ble kjempebra!

Bruk vaniljeis av god kvalitet, for eksempel vaniljeiskremen til Mövenpick som lages med ekte vanilje.

09.05.2013
Desserter: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter