Brookies (Brownies & Cookies)

Annonse: Adlibris

Heisan dere!

Det er stort fokus på selskaper og baking for tiden! Sånn er det alltid når det begynner å bli vår og sommer; kveldene blir lysere, vi får lyst til å invitere hverandre oftere og det ene arrangementet tar det andre. For en fin tid dette er! Smile  

Til mange tilstelninger, slik som hagefester, barneselskaper, utflukter osv, kan det være praktisk med serveringstøy som ikke er laget av glass.

 

 

Rice er en dansk leverandør av populære, fargerike melamin-produkter som finnes i mange vakre varianter og mønstre. Du får kjøpt produktene i den fantastiske nettbutikken til Adlibris, se noe av utvalget HER.

 

 

Jeg har i dette innlegget brukt et Rice-servise i mønsteret "Hanging flowers" i nydelig, blålilla grunnfarge på utsiden og frisk, lyseblå farge på innsiden. 

 


Nydelig servise som ser litt eksklusivt ut, selv om det er ikke er laget av glass og stentøy. 

 

Så over til oppskriften: 

Kaken jeg har laget i dag er en amerikansk klassiker som kalles for "Brookies".

Jeg har tenkt så lenge på å lage dette, og endelig fikk jeg gjort det!

Som navnet tilsier, er "Brookies" en kombinasjon av "Brownies" og "Cookies" - og når man kombinerer to kjempegode kaker, må jo resultatet blir bra.

 

 

Kjempebra, faktisk! Smile

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Browniedeig:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 80 g kakao
♥ 120 g hvetemel
♥ 250 g kokesjokolade

Cookiesdeig:
♥ 175 g smør
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts natron
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 dl hvetemel
♥ 350 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Browniedeig:

Visp egg og sukker sammen.

Smelt smøret. Ha i kakaopulveret og rør til det løses opp i smøret. Bland sjokoladesmøret med eggeblandingen. 

Vend inn hvetemelet.

Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen. 

 

 

 

Fordel deigen i bunnen av en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). 

 

 


Cookiesdeig:

Pisk mykt, romtemperert smør, brunt sukker og egget sammen til blandingen blir luftig.

Pisk inn vaniljeekstrakt, melk, salt, natron og kanel. 

Bland inn hvetemelet til en jevn deig.

Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen. 

 

 

 

Bruk to spiseskjeer og fordel cookiesdeigen over browniesdeigen i langpannen i små klatter slik at du får cookiesdeigen jevnt utover. 

 

 


Steking og servering:

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Kaken skal bli gyllen på overflaten, men vil fortsatt virke ustekt i midten.

 

 

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur. Sett formen deretter i kjøleskapet og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Kaken vil da bli fast i konsistensen.

Løft kaken ut av formen og del kaken i firkanter med en stor, skarp kniv. 

 

 

Utrolig DIGG kake! 

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her vanlig kokesjokolade som jeg hakket i grovt. Du kan gjerne bruke ferdigkjøpte amerikanske chocolate chips (eller sjokoladeknapper) hvis du får tak i det. 

♥ Vær nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Det er viktig for at kaken skal få en myk og deilig konsistens. Som beskrevet ovenfor, vil kaken virke ustekt i midten når den tas ut av ovnen, men den vil stivne når den blir skikkelig kald. Derfor er det viktig å la kaken stå lenge i kjøleskapet (jeg pleier å la den stå der over natten) før den tas ut av langpannen.

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse! 

♥ Ønsker du å lage porsjonskaker, kan du sette muffinsformer i muffinsbrett og fylle i først browniesdeig og deretter en god klatt cookiesdeig. Samme steketemperatur og steketid som nevnt ovenfor. 

 


Oh-la-la
 

Brookies er en perfekt kake å ta med ut til gjestene dine på terrassen eller i hagen! Heart

 

 

Selv om Brookies er en veldig populær amerikansk kake, er det fortsatt mange i Norge som ikke har smakt denne herlige kombinasjonen av både brownies og cookies, så her har du anledningen til å overraske og imponere!  Wink  

 

 

Jeg synes Rice-serviset "Hanging flowers" er veldig pent, men det er også mange andre fine mønstre å velge mellom, se HER

Du finner link til krusene i mønsteret "Hanging flowers" HER, tallerkenen (som jeg bruker som fat) HER og til liten skål HER.

 

 

Det er også praktisk med matchende lilla glass som du finner HER.

 

 

Jeg falt også for den skjønne barnekoppen med skyer på, se HER

 

 

Brookies og kald melk er supergodt! Yum

 

 

I samarbeid med Adlibris kjører jeg en GIVEAWAY i sosiale medier på en Rice-tallerken og to krus i valgfritt mønster til BÅDE deg og en venn!

 

 

Følg meg på Instagram eller Facebook hvis du ønsker å delta og bli med i trekningen som skjer på lørdag 11. mai 2019. 


Håper du fikk lyst til å teste ut populære Brookies, du også!  Smile

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

 

Brookies (Brownies & Cookies)
Ingredienser

Browniedeig:
♥ 3 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 80 g kakao
♥ 120 g hvetemel
♥ 250 g kokesjokolade

Cookiesdeig:
♥ 175 g smør
♥ 3 dl brunt sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts natron
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 dl hvetemel
♥ 350 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Browniedeig:
Visp egg og sukker sammen.

Smelt smøret. Ha i kakaopulveret og rør til det løses opp i smøret. Bland sjokoladesmøret med eggeblandingen. 

Vend inn hvetemelet.

Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen. 

Fordel deigen i bunnen av en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). 

Cookiesdeig:
Pisk mykt, romtemperert smør, brunt sukker og egget sammen til blandingen blir luftig.

Pisk inn vaniljeekstrakt, melk, salt, natron og kanel. 

Bland inn hvetemelet til en jevn deig.

Hakk kokesjokoladen grovt (eller bruk chocolate chips) og bland dette inn i deigen. 

Bruk to spiseskjeer og fordel cookiesdeigen over browniesdeigen i langpannen i små klatter slik at du får cookiesdeigen jevnt utover. 

Steking og servering:
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Kaken skal bli gyllen på overflaten, men vil fortsatt virke ustekt i midten.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i romtemperatur. Sett formen deretter i kjøleskapet og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer og gjerne over natten. Kaken vil da bli fast i konsistensen.

Løft kaken ut av formen og del kaken i firkanter med en stor, skarp kniv. 

Tips

♥ Jeg brukte her vanlig kokesjokolade som jeg hakket i grovt. Du kan gjerne bruke ferdigkjøpte amerikanske chocolate chips (eller sjokoladeknapper) hvis du får tak i det. 

♥ Vær nøye på at du ikke steker kaken for lenge. Det er viktig for at kaken skal få en myk og deilig konsistens. Som beskrevet ovenfor, vil kaken virke ustekt i midten når den tas ut av ovnen, men den vil stivne når den blir skikkelig kald. Derfor er det viktig å la kaken stå lenge i kjøleskapet (jeg pleier å la den stå der over natten) før den tas ut av langpannen.

♥ Kakestykkene er kjempefine å fryse! 

♥ Ønsker du å lage porsjonskaker, kan du sette muffinsformer i muffinsbrett og fylle i først browniesdeig og deretter en god klatt cookiesdeig. Samme steketemperatur og steketid som nevnt ovenfor. 

21 kommentarer

For en farlig god kake. Kjenne fortsatt sugar rush i kroppen. Kjem til å lage dette flere ganger.
Einaste minus er at eg synes det var litt for mye salt. Brukte du usaltet smør? Kjem ihvertfall til å bruke den neste gang eller kutte ut salt i cookiedeig.

Hei!
Er det mulig å lage denne glutenfri og allikevel lykkes med den?

Som svar på av Elise (ikke bekreftet)

Har ikke testet, men det burde gå helt greit!

Jeg fikk ikke til denne kaken. Jeg fulgte oppskriften slavisk men med et uhell så brukte jeg varmluft og sjekket med steikepinnen at kaken var ferdig, kjølte ned kaken og satt den i kjøleskapet over natten. Da jeg skulle servere den så var brownie delen heilt rå. Det rant ut.. hva kan jeg ha gjort feil?

Det høres rart ut. Hvis du stekte kaken like lenge som angitt (varmluft bør ikke ha noe å si) og lot kaken stå i kjøleskapet over natten, er det merkelig at browniedeigen rant... Sikker på at du fulgte oppskriften helt?

Farlig god kake som frister til gjentakelse! I cookieoppskriften står det 2 ss melk, men så vidt jeg kan se står det ikke beskrevet i framgangsmåten når melka skal tilsettes. Litt rotete å bruke både gram og dl i oppskriften, men selve kaka er himmelsk :)

Hva er målene på langpannen du brukte? Ser at det står "liten langpanne", men dette kan være flere størrelser.
Gleder meg til å prøve denne oppskriften!

Sliter veldig med at kake føles helt flytende når 25 minutter har gått. Hvilken innstilling bruker du på ovnen? Syns ikke den er ferdig i det hele tatt før hvertfall 35/40 minutter

Bare følg anvisningen i oppskriften. Ta den ut av ovnen, avkjøl i romtemperatur. Så har du en plastpose rundt langpannen og setter kaken i kjøleskapet til dagen etter. Da vil kaken være stivnet og lett å skjære i firkanter. :-)

Prøvde å lage denne, fulgte oppskriften slavisk med akkurat samme størrelse på forma som det står i oppskrifta. Stekte den i sikkert 1 time og 10 minutter og den er fortsatt helt rennende inni, og langt fra ferdig, mens toppen er godt stekt. Her må det være feil i oppskrift mtp størrelsen på forma. Kjipt å kjøpe så mye dyre ingredienser for ingenting.. rett i søpla:(

Hei, oppskriften er ikke feil og du har heller ikke gjort noe galt, for kaken skal ikke være gjennomstekt når den tas ut av ovnen. :-) Den vil stivne etter en natt i kjøleskapet, derfor skal langpannen settes kaldt. Hvis du da venter til dagen etter med å løfte kaken ut av langpannen, går det lett å skjære kaken i firkanter. Det er slik man får den fudgy konsistensen på browniekaken.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift