Browniekake

"Browniekake" er en HIMMELSK sjokoladekake, med utrolig god sjokoladesmak og tung og litt fuktig konsistens. På toppen er kaken pyntet med varm, flytende sjokoladesaus.

Kaken er lett å lage og smaker nydelig sammen med pisket krem.

Browniekake
Ingredienser

3 egg
4 dl sukker
2 dl hvetemel
6 ss kakao
2 ts vaniljesukker
300 g smør

Glasur:
1 dl kremfløte
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i de øvrige ingrediensene og bland til en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 30 min (kaken skal fortsatt kjennes litt ustekt ut i midten).

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Oppbevar kaken i romtemperatur innpakket i plast frem til servering.

Rett før servering kokes kremfløten opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen i biter. La sjokoladen smelte i fløten. Rør glasuren jevn og ringle over kaken, mens den fortsatt er varm. Server kaken med en gang, sammen med pisket krem og eventuelle rester av sjokoladesausen.

Tips

Kaken får best konsistens om den får stå i romtemperatur. Kaken er selvsagt også god etter at sjokoladeglasuren har stivnet.

Se også oppskrift på "Chocolate Brownie Cake".

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei! Om denne skal lages dagen før, skal den fortsatt da stå i romtemp? Eller kan jeg ha den i kjøleskapet men sette den på benken noen timer før sekskapet? :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift