Chocolate Fudge Cake

Chocolate Fudge Cake

14.11.2005

 

Ingen over og ingen ved siden;

Uten tvil - dette er

VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE!!!

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 3 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 1,5 dl kakao
♥ 7 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 4 dl lettrømme
♥ 3/4 dl melk

Fudge sjokoladekrem:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 2 dl lettrømme
♥ 9 dl melis
♥ 3 ss melk eller kaffelikør

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl noe. Skill eggene. Pisk sammen eggeplommene, sukker og ca halvparten av det smeltede smøret. Rør ut kakaoen i resten av det smeltede smøret. Bland inn i røren. Rør deretter inn vaniljeessensen og rømmen (bruk stålvisp, slik at deigen blir helt jevn). Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Ha det tørre i deigen sammen med melken og bland videre til en jevn og klumpfri deig. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehviteskummet inn i deigen i 2-3 omganger. Rør forsiktig.

Ha bakepapir i bunnen på 3 runde kakeformer som måler 26 cm i diameter (se tips). Fordel deigen jevnt utover i formene. Stek kakebunnene på rist midt i ovnen (se tips) ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at bunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakebunnene helt i formen.

Løsne kakebunnene forsiktig fra formene med en skarp kniv. Hvelv de svært forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen sammen med melk eller kaffelikør (f.eks. Kahlua eller Tia Maria) i en liten kjele på svak varme eller over vannbad. Ta kjelen av platen og rør inn rømmen. Ha deretter i melis og pisk til du får en jevn og blank glasur (bruk gjerne elektrisk håndmikser).

Ha sjokoladekremen mellom kakebunnene og i et jevnt lag rundt hele kaken. Ha litt ekstra sjokoladekrem på toppen av kaken og lag eventuelt dekorativt bølgemønster i sjokoladekremen ved hjelp av en skje.

 

Dette er det første bildet jeg hadde av Chocolate Fudge Cake her på Det søte liv, og som raskt gjorde kaken til en av de mest besøkte kakene her på bloggen.

 

Tips:

Grunnen til at kakebunnene bør stekes i 3 forskjellige former, er at konsistensen er så myk at bunnen kommer til å gå i stykker dersom den deles med en kniv etter at den er stekt. Så selv om det er litt tungvint, anbefaler jeg å steke kaken på denne måten. Dersom du ikke har tre kakeformer med samme størrelse, kan du bare dele opp deigen i 3 porsjoner, og så steke en kakebunn om gangen. NB! Kaken blir stor og høy, slik som skikkelige, amerikanske kaker skal være!

Har du varmluftsovn og to kakeformer, kan du steke to kakebunner samtidig. Pass på å bytte plassering i ovnen etter halve steketiden.

Noen stusser kanskje ved mengden sukker i kaken og mengden melis i glasuren. Det er riktige angivelser. Kaken blir søt, men det er slik den skal være.

Kaken holder seg myk og saftig lenge, men jeg garanterer at kaken kommer til å forsvinne fort! Den kan fryses, med eller uten sjokoladekrem.

 

 

Det er lov å la seg friste!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Chocolate Fudge Cake

Ingredienser

150 g smør
3 store egg
7 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
4 dl lettrømme
3/4 dl melk

Fudge sjokoladekrem:
300 g kokesjokolade
2 dl lettrømme
9 dl melis
3 ss melk eller kaffelikør

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl noe. Skill eggene. Pisk sammen eggeplommene, sukker og ca halvparten av det smeltede smøret. Rør ut kakaoen i resten av det smeltede smøret. Bland inn i røren. Rør deretter inn vaniljeessensen og rømmen (bruk stålvisp, slik at deigen blir helt jevn). Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Ha det tørre i deigen sammen med melken og bland videre til en jevn og klumpfri deig. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehviteskummet inn i deigen i 2-3 omganger. Rør forsiktig.

Ha bakepapir i bunnen på 3 runde kakeformer som måler 26 cm i diameter (se tips). Fordel deigen jevnt utover i formene. Stek kakebunnene på rist midt i ovnen (se tips) ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at bunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakebunnene helt i formen.

Løsne kakebunnene forsiktig fra formene med en skarp kniv. Hvelv de svært forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen sammen med melk eller kaffelikør (f.eks. Kahlua eller Tia Maria) i en liten kjele på svak varme eller over vannbad. Ta kjelen av platen og rør inn rømmen. Ha deretter i melis og pisk til du får en jevn og blank glasur (bruk gjerne elektrisk håndmikser).

Ha sjokoladekremen mellom kakebunnene og i et jevnt lag rundt hele kaken. Ha litt ekstra sjokoladekrem på toppen av kaken og lag eventuelt dekorativt bølgemønster i sjokoladekremen ved hjelp av en skje.

Tips

Grunnen til at kakebunnene bør stekes i 3 forskjellige former, er at konsistensen er så myk at bunnen kommer til å gå i stykker dersom den deles med en kniv etter at den er stekt. Så selv om det er litt tungvint, anbefaler jeg å steke kaken på denne måten. Dersom du ikke har tre kakeformer med samme størrelse, kan du bare dele opp deigen i 3 porsjoner, og så steke en kakebunn om gangen. NB! Kaken blir stor og høy, slik som skikkelige, amerikanske kaker skal være!

Har du varmluftsovn og to kakeformer, kan du steke to kakebunner samtidig. Pass på å bytte plassering i ovnen etter halve steketiden.

Noen stusser kanskje ved mengden sukker i kaken og mengden melis i glasuren. Det er riktige angivelser. Kaken blir søt, men det er slik den skal være.

Kaken holder seg myk og saftig lenge, men jeg garanterer at kaken kommer til å forsvinne fort! Den kan fryses, med eller uten sjokoladekrem.

14.11.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

29 kommentarer

Heihei, er vaniljeessens mulig å få tak i i vanlige dagligvarebutikker som Rimi? :) Og hvis ikke, hva anbefaler du at jeg heller skal bruke? :)

Ja, det er mulig å få kjøpt i alle matvarebutikker, Ingeborg. Blir enda bedre om du får tak i vaniljeekstrakt, men det er foreløpig bare tilgjengelig via nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

vaniljeekstrakt finner du på jernia ;)

Takk for tipset!

Er det slik vaniljeessens som finnes på små flasker likedan som mandeldråper?
Blir ikke det mye med to skjeer?

Jeg er visst litt dum, men er det kakaopulver man skal ha i deigen? Eller "drikkekakao"?

Bruk kakaopulver:) Ingen spørsmål er dumme vet du:-)

Jeg prøver og lage denne som langpanne kake akkurat nå, blir spennende :) Så deler jeg den i to etterpå og har fyll i midten og oppå! Wish me luck hehe :)

Hvordan gikk det, Monica? Har hatt lyst til å teste det ut lenge selv også:)

Det gikk kjempefint :) Glemte helt og skrive her etterpå, men jeg laga den på langpannekake og delte den i to og hadde fyll imellom og oppå, suksess! :) TUSEN takk for alle oppskrifter og tips du kommer med!

Å, så gøy å høre:) Ble nok en flott kake! Skal absolutt teste ut dette snart selv også:)

Hei Monica.Laget du denne røra når du hadde den i langpanne,eller en større røre?

Lenge siden denne kommentaren ble postet, men det kan være nyttig for fremtiden. :-) Jeg laget denne røra i langpanne, måtte steke den i 35 minutter. :-)

Jeg har rund form i 24cm og 27cm, hvilken av de bør jeg bruke? Og kan jeg steke en bunn også ta den ut av formen også steke neste, eller vil kakebunnen gå i stykker hvis jeg tar den ut før den er kald? :)

Da hadde jeg brukt formen som er 27 cm, Malin. Du kan fint steke en bunn av gangen, men la den avkjøles litt før du tar den ut av formen. Prosessen går raskere om du setter formen en kort stund i fryseren.:)

Kremen blir knall stiv. Skal man ikke ha den i kjøleskap?

Denne har jeg laget før og den er knall god. Men jeg ønsker å lage den i en 20 cm form, hvordan blir oppskriften da og hvor lang steketid?

Hva betyr 3/4 dl? Nesten 1 dl eller ?

Ja. Det betyr 0,75 dl

Tusen takk!:)

Hei! Jeg har tenkt å bake denne kaken (Chocolate Fudge Cake) i helgen men jeg er interessert i svarene til to tidligere spørsmål om kaken:
"Merethe - 06.01.2015 - 14:09
Denne har jeg laget før og den er knall god. Men jeg ønsker å lage den i en 20 cm form, hvordan blir oppskriften da og hvor lang steketid?"
Og
"K. - 15.09.2015 - 03:59
Vil kakerøren holde seg mens man steker de første bunnene? Eller lager man da røren i to eller tre omganger??? Ser for meg at hele poenget med stivpiskede eggehviter forsvinner hvis det blir stående før steking?"

Takk på forhånd for ditt svar. Jeg ELSKER ditt blogg!

Denne var ikke spesielt god.
Jeg syns odskapsfull sjokoladekaken er mye bedre

Vil kakerøren holde seg mens man steker de første bunnene? Eller lager man da røren i to eller tre omganger??? Ser for meg at hele poenget med stivpiskede eggehviter forsvinner hvis det blir stående før steking?

Hei !

Jeg vet at det er lenge siden denne ble publisert første gang, men den er så sykt god at den bare MÅ være med i oppskriftsboken min :)
Tenkte å lage cupcakes av denne oppskriften en gang (enklere å ta med på jobben).
Tror uansett dette blir en vinner - enten den lages i stor eller liten form :)
Den er en sjokoladeeksplosjon og passer til store og små.
Saftig og god pga rømmen også..

Utrolig mange gode/fine kaker du har på siden din !

Hva slags melk eller kaffe likør har dere brukt i denne oppskriften?

Fant vaniljeekstrakt på Coop Mega Vinderen (de hadde ikke på Jernia her) men den kostet 150,- hvilket jeg syntes var fryktelig dyrt, så brukte bare vaniljeessensen som jeg allerede hadde hjemme. Er det stor forskjell på smaken?

Hei..lurer på hvordan det blir å ha fondant lokk over ? Blir det for tungt?

Hei. Er det noen som har prøvd å bruke kaffe istedefor likør i fyllet? Liker ikke likører i kake og uten annen smakstilsetninger syns jeg ofte sjokoladekremene blir tamme..

Den var god, men kanskje ikke verdens beste. Synest tropisk aroma er bedre. Men har prøvd den og vil prøve andre kaker også.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter