Brukere online: 1493
Brukere i dag: 65845
Brukere siste 7 dager: 285705
Dette er en fantastisk nydelig kake!
En deilig browniekake dekkes her med hjemmelaget bringebærfromasj og et tykt lag bløt marengs.

Den vakre fargekombinasjonen gjør kaken til et blikkfang på kakebordet!

Se også Browniekake med bringebærfromasj, som er samme kake dekket med sjokoladeglasur i stedet for marengs.
Ingredienser:
Browniekake:
♥ 150 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade, hakket
Bringebærfromasj:
♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 200 g melis
♥ 7 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
Pynt:
♥ 100 g friske bringebær
Fremgangsmåte:
Browniekake:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett 200 gram oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker. Vend inn sjokoladesmøret. Vend deretter inn hvetemelet.
Ha sjokoladedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over 100 gram hakket kokesjokolade.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.

Bringebærfromasj:
Ha bringebær, melis og vaniljeekstrakt i en kjele.


Varm opp blandingen på middels varme mens du moser i bringebærene.

Når bringebærene er oppløst og du har en bringebærsaus, ta kjelen av platen.
Sil bringebærsausen over i en bolle slik at du får fjernet alle bringebærfrøene. Press godt med baksiden av en skje slik at du får med all den gode bringebærsaften.

Ha bringebærsaften tilbake i kjelen og varm opp forsiktig.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av platene og løs dem opp i den varme bringebærsaften. Ta kjelen av platen og avkjøl bringebærsaften til den er helt kald, men fortsatt flytende.

Pisk kremfløte, crème fraîche og vanilje til en tykk krem.


Bland den kalde bringebærsaften inn i kremen, litt om gangen.

Pisk med en ballongvisp slik at du får en jevn, rosa krem.

Hell bringebærkremen over browniebunnen i kakeformen. Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at fromasjen stivner helt.

Ta kaken ut av formen og flytt den over på et kakefat.

Marengs og pynt:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs.

Ha marengsen i en sprøytepose med stor sprøytetipp.

Sprøyt marengsen oppå kaken i store rosetter.

Bruk en gassbrenner til å brune marengsen lett på overflaten.


Pynt med noen friske bringebær.

Denne kaken blir så flott å se på!

Fargene og den bløte, hvite marengsen mot de røde bringebærene gjør at kaken passer like fint å servere til juleselskapet som til sommerfesten eller 17. mai!

Deilig smakskombinasjon!

Tips:
♥ Som du ser av oppskriften, bør browniekaken og bringebærfromasjen lages klar dagen i forveien og stå i kjøleskapet over natten. Da er du helt sikker på at fromasjen har stivnet før du tar kaken ut av formen.
♥ Det går veldig fint å bruke frosne bringebær til fromasjen. De skal jo uansett varmes opp og moses. Bringebærene du bruker som pynt bør derimot være friske.
♥ Den silte bringebærsaften må varmes opp for at gelatinen skal smelte ordentlig. Den må deretter avkjøles i romtemperatur til den er kald (men ikke stivnet, så rør ofte i den for å sjekke konsistensen). Dersom bringebærsausen er for varm når du blander den med den piskede kremen, kommer kremen til å skille seg.
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet. Den er best å servere samme dag som den pyntes med marengs og bringebær.

God fornøyelse!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Browniekake:
♥ 150 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade, hakket
Bringebærfromasj:
♥ 500 g bringebær (friske eller frosne)
♥ 200 g melis
♥ 7 plater gelatin
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepasta
Marengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 dl sukker
Pynt:
♥ 100 g friske bringebær
Browniekake:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett 200 gram oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker. Vend inn sjokoladesmøret. Vend deretter inn hvetemelet.
Ha sjokoladedeigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over 100 gram hakket kokesjokolade.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Bringebærfromasj:
Ha bringebær, melis og vaniljeekstrakt i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme mens du moser i bringebærene. Når bringebærene er oppløst og du har en bringebærsaus, ta kjelen av platen.
Sil bringebærsausen over i en bolle slik at du får fjernet alle bringebærfrøene. Press godt med baksiden av en skje slik at du får med all den gode bringebærsaften. Ha bringebærsaften tilbake i kjelen og varm opp forsiktig.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av platene og løs dem opp i den varme bringebærsaften. Ta kjelen av platen og avkjøl bringebærsaften til den er helt kald, men fortsatt flytende.
Pisk kremfløte, crème fraîche og vanilje til en tykk krem.
Bland den kalde bringebærsaften inn i kremen, litt om gangen. Pisk med en ballongvisp slik at du får en jevn, rosa krem.
Hell bringebærkremen over browniebunnen i kakeformen. Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at fromasjen stivner helt.
Ta kaken ut av formen og flytt den over på et kakefat.
Marengs og pynt:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en skikkelig tykk og blank marengs.
Ha marengsen i en sprøytepose med stor sprøytetipp. Sprøyt marengsen oppå kaken i store rosetter.
Bruk en gassbrenner til å brune marengsen lett på overflaten.
Pynt med noen friske bringebær.
♥ Som du ser av oppskriften, bør browniekaken og bringebærfromasjen lages klar dagen i forveien og stå i kjøleskapet over natten. Da er du helt sikker på at fromasjen har stivnet før du tar kaken ut av formen.
♥ Det går veldig fint å bruke frosne bringebær til fromasjen. De skal jo uansett varmes opp og moses. Bringebærene du bruker som pynt bør derimot være friske.
♥ Den silte bringebærsaften må varmes opp for at gelatinen skal smelte ordentlig. Den må deretter avkjøles i romtemperatur til den er kald (men ikke stivnet, så rør ofte i den for å sjekke konsistensen). Dersom bringebærsausen er for varm når du blander den med den piskede kremen, kommer kremen til å skille seg.
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet. Den er best å servere samme dag som den pyntes med marengs og bringebær.
Skriv ny kommentar