Browniekake med vaniljekrem og bær

Browniekake med vaniljekrem og bær

16.07.2009
Browniekake med vaniljekrem og bær

Ingredienser

Browniekake:
100 g smør
150 g kokesjokolade
4 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 g valnøtter (kan sløyfes, se tips)

Pynt:
5 dl vaniljekrem (1 pk ferdigkjøpt, Piano fra Tine)
friske jordbær, blåbær og bringebær

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og ha i. Rør til deigen blir klumpfri. Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Fordel vaniljekremen over toppen av kaken. Dekk med masse deilige bær!

Tips

Det går fint å lage sjokoladekaken dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet over natten. Kakebunnen kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med vaniljekrem og bær.

Valnøttene gir en veldig god smak på kaken, men kan sløyfes om du foretrekker en nøttefri kake.

16.07.2009
Kakekategori: 

3 kommentarer

Hei,
Jeg har fått servert denne kaka ved en anledning, og den smakte himmelsk! Derfor har jeg funnet ut at jeg må prøve på den selv, men jeg lurer på, skal "sjokoladesmøret" avkjøles før det blandes med eggedosisen? Spiller det noen rolle? Og hva er liksom tegn på at den er ferdig i ovnen? Takk på forhånd :)

Denne smaker uten tvil helt nydelig, så tenkte jeg måtte lage den selv jeg også!! =) Min kake tok jeg ut av ovnen nå etter 35 minutter. Da var den litt sprukket opp på sidene i den øverste delen av kaken -rundt lokket. Har ikke smakt på kaken i dag enda, men den ser veldig passelig stekt ut, så tror du bare må se det litt an. Brownies-kaker kan jo godt være litt myke/seige inni =)

Jeg blandet avkjølt, men fortsatt litt varm blanding av smør og sjokolade sammen med eggedosisen. Det gikk helt fint. Jeg brukte miksmaster hele veien jeg og det gikk fint!

Hei.
Når man pisker saus til krem, hvor lenge i forveien kan man lage den?

På forhånd takk!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter