Kokoskake med eplemos og krem

Kokoskake med eplemos og krem

16.07.2009
Kokoskake med eplemos og krem

Ingredienser

4 eggehviter
120 g sukker
150 g kokos

Pynt:
300 g eplemos med biter (se tips)
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk og fyldig marengs. Vend i kokosen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 160°C i 60 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Fordel eplemosen over kaken. Pisk kremfløten til krem. Sprøyt kremen over kaken i vakkert mønster. Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Bruk for eksempel Nora Eplemos med biter (Produsent Stabburet).

Det går fint å lage kokoskaken dagen i forveien. Pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet over natten. Kakebunnen kan også fryses. Kaken bør imidlertid serveres samme dag som den dekkes med eplemos og krem.

Se også "Kokosmarengskake", som er nokså lik kake som denne, men uten eplemos.

16.07.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter