Gul drøm (Suksessterte)

Det finnes mange slags drømmer. Denne er gul.

Gul drøm (Suksessterte)
Ingredienser

Mandelbunn:
200 g mandler
200 g melis
5 eggehviter
1 ts bakepulver

Gul krem:
7 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
150 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g smør

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Bland med melis og bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Vend i det tørre.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter. Avkjøl kremen (se tips).

Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten). Etter hvert som kremen stivner kan du lage mønster på toppen av kaken med en gaffel. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.

Tips

Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.

Kremen er nokså flytende i starten, og de fleste har problemer med å bre den over kaken. Jeg pleier å løse dette problemet med å ha kakeringen rundt kaken først, slik som beskrevet i oppskriften. Det går av og til å bre kremen direkte på kaken uten kakering, men da må kremen stå en god stund i kjøleskapet og stivne først.

Se også mange varianter av Suksesskake her på Det søte liv. 

- -

DRØM

Men drøm din drøm.
Det er det eneste
som kan verge dine øyne
mot altfor nakne syner;
Drømmen er blømmende lyng
som skjuler dødens helleristning
på grunnfjellet i ditt sinn.

(Hans Børli)

Kakekategori

2 kommentarer

Tusen takk for nydelig kakeoppskrift (sukssesskremen og mandelbunn frister!) og dikt. Hans Børli har skrevet mange vakre og viktige dikt for hjerte og sjel.:)

Denne kakeoppskrift har jeg brukt mange mange ganger og like vellykket og alle liker denne kaken og får bare positive tilbakemeldinger.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift