Browniemuffins med peanøtter

Browniemuffins med peanøtter

20.02.2008
Browniemuffins med peanøtter

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
100 g smør
4 ss kakao
1 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel

Pynt:
peanøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og rør i. Bland deretter i kakao, vaniljesukker og hvetemel. Rør til deigen er klumpfri.

Ha muffinsformer i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle. Legg på noen peanøtter.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 13-15 min. Avkjøl i formen i noen minutter før de forsiktig tas ut av muffinsbrettet.

Tips

Om du vil bruke saltede eller usaltede peanøtter er en smakssak. Personlig foretrekker jeg saltede peanøtter.

Merk at muffinsene kan virke litt bløte når de tas ut av ovnen, men de stivner til når de er avkjølt.

Muffinsene får finest fasong om du bruker muffinsbrett. Har du ikke brett, bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene mer enn halvfulle. Du får da 16 stk.

Muffinsene kan fryses.

20.02.2008
Kakekategori: 
Sesong: 

5 kommentarer

Hei,

Mine fikk et STORT hull i midten! Hele "topplokket" klappet sammen.. Kan jeg ha stekt de for kort? Smaken var kjempegod da! :-)

Det er sånn disse muffinsene skal være faktisk:) Skyldes den spesielle browniesaktige deigen. Det er lite luft i deigen, og derfor skjer dette. Men nettopp det som er poenget, og smaken er dødsgod, ikke sant?

Smaken var det så absolutt ikke noe feil med! :-) Men dine så mye finere ut på bildet, derfor ble jeg litt skuffa over den manglende bake-evnen min ;-) hehe.. Lagde noen med Hapå inni, og uten peanøtter.. De ble fine og "falt" ikke sammen! :-)

Tror ikke det er noe galt med bakeevnene dine, Anneli. Ser du nøye på bildet, ser du at mine er ganske dype på midten de også.. Hadde nok vært enda tydeligere om jeg ikke hadde tatt bildet ovenfra, men fra siden - men litt taktisk må man jo være når man tar kakebilder ;-) Hørtes godt ut med Hapå inni som en variasjon :)

Lurte på om disse kan stekes i mini cupcakeformer? og eventuelt om steketiden?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter