
En lettlaget dessertkake som kan lages hele året!
Smuldredeigen inneholder både havregryn, kanel, brunt sukker og hakkede mandler. NYDELIG SMAK!
Smuldredeig:
100 g smør
50 g mandler
4 ss brunt sukker
1,5 dl havregryn
1,5 dl hvetemel
Bjørnebærfyll:
400 g bjørnebær (gjerne frosne)
1 ss potetmel
1 ts kanel
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett grovt hakkede mandler, brunt sukker, havregryn og hvetemel.
Legg bjørnebærene i en paiform (bærene kan godt være frosne). Bland potetmel og kanel og ha det jevnt over bærene. Vend bærene i melblandingen slik at de blir godt dekket.
Smuldre over deigen med fingrene.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 225°C i ca 20 min, til smuldredeigen er gylden. Serveres nystekt!
"Smuldrepai med bjørnebær" smaker fantastisk godt sammen med vaniljeis, vaniljekesam eller lettpisket kremfløte tilsatt litt vaniljesukker.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4342 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 575
Brukere i dag: 3057
Brukere siste 7 dager: 132800
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar