Brownies


Her har du etter min mening VERDENS BESTE Brownies!!!

Browniesene har deilig myk og fuktig konsistens og NYDELIG sjokoladesmak!! De er enkle å lage og er uten annen smakstilsetning enn mørk sjokolade.

Oppskriften er til liten langpanne.

Brownies
Ingredienser

200 g kokesjokolade (se tips)
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 30-40 minutter (tilpass steketiden til ovnen din, kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen (se tips).

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp kaken i firkanter.

Tips

♥ Det er viktig for å få rett konsistens på kaken at den ikke steker for lenge. Kaken kan godt virke litt flytende og ustekt når den er ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til den er HELT kald (la kaken gjerne stå i kjøleskapet over natten). Da stivner kaken og får perfekt konsistens!

♥ Bruk gjerne mørk kokesjokolade (opp til 70% kakaoinnhold), hvis du liker ekstra intens sjokoladesmak. Jeg pleier å gjøre det. Alternativt kan du øke mengden kokesjokolade til 300 gram eller kombinere 200 g kokesjokolade med 1-2 ss kakaopulver. 

♥ Brownies er fine å fryse og tiner nokså raskt.

For flere oppskrifter på "Brownies" som heller ikke inneholder nøtter eller andre spesielle smakstilsetninger, se oppskrift på f.eks. "Brownies uten nøtter", "Brownies med melkesjokolade" og "Kakaobrownies", som er til stor langpanne. Se også "Brownies med sjokoladebiter" eller "Mokkabrownies". Alle disse oppskriftene er også KNALLGODE!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

58 kommentarer

Vi manglet en plate kokesjokolade, men la til litt kakao, og det ble skikkelig godt! Kaffen står på, snart kommer resten av folket... :-))

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Anbefaler å bruke kokesjokolade til denne oppskriften. Kokesjokolade stivner nemlig når kaken blir kald (det gjør ikke kakaopulver på samme måte) og sørger for at kaken får den rette konsistensen.

Testet den ut nå. På slutten tok jeg å skjære opp marshmellows med en pizzarulla (mindre gris med pizzarulla, mye enklere) og strødde de over og satt det inn i ovnene igjen til de smeltet og ble gylne. KANONBRA!

Hei! Jeg skulle lage denne kaken til kakefredag på skolen. Men kaken ble aldri stekt. Hva har jeg gjort gal? gjorde alt som sto i oppskriften.

Hei,
Hvis jeg skal lage denne kaken i en rund form, hvor stor bør formen være og hvor lenge bør den stekes? :)

Som svar på av S (ikke bekreftet)

Da hadde jeg brukt en form som er 24-26 cm i diameter. Bruk samme steketid (evtl litt lenger hvis formen er 24 cm). Viktig at du lar den stekte kaken stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen, da vil den stivne og bli fast i konsistensen.

Jeg synes den ble alt for søt, så følg evt. tipset! Det gjorde ikke jeg... Jeg brukte vanlig ferja kokesjokolade.

Smakssak, men jeg foretrekker også mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold. Da blir kaken litt mindre søt. Sukkeret er med på å gi den rette konsistensen på browniesene :-)

Mislykket da jeg prøvde å lage den men den ble til en kjempe god sjokolade fondant :))

Dersom du hadde latt kaken stå i kjøleskapet over natten før du tok den ut av formen, ville konsistensen blitt faste, klebrige Brownies (men smaker jo digg varm og flytende også da... :-))

Steketiden 35 min ble for lenge, så det ble bare en veldig søt og vanlig sjokoladekake i stedenfor brownies. Neste gang vil jeg nesten halvere både sukker og steketid.

Ovner varierer, noen får flytende kake når de steker i 35 minutter og hos deg ble kaken for mye stekt. Derfor er det viktig å følge med på egen kake og bli godt kjent med egen ovn. Det er også viktig å ikke piske egg og sukker til eggedosis hvis man vil unngå kakekonsistensen.

Mulig sukkermengden kan reduseres noe, men merk at sukkeret er med på å gi browniesene den rette konsistensen.

Dere som ikke får den til, kanskje dere ikke visper egg og sukker riktig. Ganske viktig at det blir gjort som i oppskriften, eller så kan den bli mislykket.
Jeg gjorde det, og den ble "mislykket", men satt hele den uferdige kaken i kjøleskapet i to timer. Når jeg tok den ut, var det en nydelig konfektkake, så ikke kast den mislykket kaken;););)

Du har skjønt det! Den stekte kaken MÅ stå i kjøleskapet til den har stivnet før den tas ut av formen. Da blir konsistensen perfekt! Takk for tilbakemeldingen din :-)

Synd det var altfor lang steketid! Stekte kaken kun 21 min og syn den er for sjokolakake! Men smakte himmelsk etter å ha stått i kjøleskapet da;)

Er på ferie lagde denne brownisen fordi jeg ikke ttengte vekt eller håndmikser. Tilastte hakkende valnøtter og litt rosiner. Nå skal kaka få stå i kjøleskapet til vi drar på picnic i morra. Kaka ble knallgod kommmer helt sikkert til å bruke denne oppskriften flete ganger.

Hei
Har laget denne kaka nå -den står i ovnen men skal fortæres i kveld. Litt irriterende at du svarer til opptil flere personer o kommentarfeltet at det er VELDIG viktig at den står i kjøleskapet over natten for å bli god. Det har ikke jeg tid til. Synes det skulle stått i oppskriften. Den blir nok god likevel. Jeg la til litt hakkede valnøtter -tror det blir bra.
Hilsen Anne Marte

Jeg og guttungen lagde denne i går og den ble veldig god og vellykket! Fulgte oppskriften til punkt og prikke, brukte 70% kokesjokolade og da ble den søt nok med alt sukkeret som skulle være i. Egentlig ikke nødvendig med melisdryss over, men det var sønnens ønske.
Lot den avkjøle seg i kjøleskapet natten over. Vi tok den ut av ovnen etter 30 minutter. Må følge godt med når den står i ovnen.
Denne lager vi flere ganger.

Hei, jeg hadde handlet inn ingredienser og skulle lage denne kaka da jeg oppdaget at jeg kun hadde hvit kokesjokolade Prøvde å bruke den hvite, og resultatet ble kjempegodt! Har aldri prøvd å lage Whitie isteden for BrownieTrodde først det skulle skje noe rart med konsistensen, men det fungerte akkuratt like bra som når man tar brun kokesjokolade (har lagd denne kaken før nemlig) Synes oppskriften er godt forklart og ikke vanskelig å følge❤️ Takk!

Denne ble alt for søt og fikk ikke riktig smak, så neste gang bruker jeg absolutt 70% kakao som i tipset. Vil nok bruke en oppskrift som også bruker bakekakao. Den ble ellers seig og nesten «riktig» konsistens for meg.

Halverer du derimot oppskriften tror jeg tiden bør kortes ned en del, ettersom røren da får en del mindre varmekapasitet. Med halv oppskrift var 20 minutter nok hos meg.

Synes det er mye enklere å bruke milliliter og gram.
Vann og melk veier 1 g per 1 ml.
Og så unngår jeg forvirring mellom dl og l.
Er så fort gjort å ta 2 liter når man skal ha 2 desiliter.
Men ser fort forskjell på 200 ml og 2 liter..
Og så måler jeg flest mulig ingredienser med kjøkkenvekt, siden det kan være litt upresist å bruke volum på grunn av variabel kompresjon. :)
Så min «tilpassede» oppskrift blir da.

200 g kokesjokolade (se tips)
200 g smør
320 g (400 ml) sukker
4 egg
210 g (300 ml) hvetemel
7 g (10 ml eller 2 ts) bakepulver

Dette er altså den BESTE browniesen ever! Den må stå og bli kald, ja, Har den i romtemperatur over natten, ikke i kjøleskap. Funker bra det og :) Har fått mye skryt av denne kaken når jeg har bakt den.

Bruker alltid denne oppskriften, men tilsetter litt chilipulver og flaksalt, da blir den enda bedre.

Kaka var god, den, men er ikke brownie, etter min mening. Den ble mer som ei sjokoladekake, enda jeg byttet ut resten av melet etter å ha hatt i halvparten, da jeg kom på at det skal vel ikke være bakepulver i for å få skikkelig "bløt" brownie. Jeg stekte den MYE kortere enn det som sto i oppskriften og, men den fikk likevel ikke klissete kjerne, som jeg synes er forskjellen på brownie og sjokoladekake.

Det er egentlig en konfektkake og ikke brownies. Kaken er altfor søt, mengden av sukkeret burde halveres. Ble skuffet over fasongen til kaken - høye kanter og tynn i midten.

Mye forskjellige tilbakemeldinger her! Kan understreke at det blir verdens beste brownies når man følger oppskriften riktig. Har laget denne kaken (uten å tulle) minst 15 ganger! Storfavoritt! Har variert litt i hvilken type kokesjokolade alt etter hva som frister. NAM!

Jeg har amerikansk mor, og denne oppskriften er nesten identisk hennes oppskrift. Dette er EKTE amerikanske brownies. De skal være søte og litt seige. «Norske» brownies er det amerikanere kaller fudge-brownies.

Kul

Eg bytta ut kokesjokolade med 150 gram boble melkesjokolade og det smakte utrulig godt 😃😍 takk for fine oppskrifter, er veldig glad i dine oppskrifter og dei blir brukt jevnlig 😃

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift