Brownies med kokos

Brownies med kokos

06.06.2006
Brownies med kokos

Ingredienser

300 g smør
8 ss kakao
5 store egg
7 dl sukker
1 ss vaniljesukker
4 dl hvetemel
4 dl kokos

Pynt:
200 g kokesjokolade + 2 ss fløte; eller
3 dl melis med sjokoladesmak + litt vann
kokos

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Rør i kakao til den har løst seg opp i det varme smøret. Avkjøl til blandingen er lunken.

Pisk sammen eggene og sukkeret med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør i det lunkne sjokoladesmøret. Bland så i vaniljesukker og hvetemel og rør med stålvispen til deigen er glatt og klumpfri. Ha i kokos til slutt.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv den deretter ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Før servering kan kakestykkene glaseres med litt sjokoladeglasur (se tips) og pyntes med et lite dryss av kokos.

Tips

Brun melis med sjokoladesmak fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker. Du lager sjokoladeglasuren enkelt ved å blande melisen med littegrann vann. Alternativt kan du bruke vanlig mørk kokesjokolade som smeltes sammen med et par spiseskjeer fløte. Eller du kan bruke en annen sjokoladeglasur du er glad i.

"Brownies med kokos" egner seg kjempegodt til frysing og tiner raskt.

06.06.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter