Brownies med Smil


Jada - jeg måtte bare prøve. Og resultatet ble utrolig vellykket!  Smile  

Med smeltet Smil-sjokolade i både kake og glasur, får disse browniesene en varm og gylden farge, myk konsistens og en deilig karamellaktig smak. Rett og slett DIGG!

Oppskriften er til stor langpanne.

Brownies med Smil
Ingredienser

200 g smør
6 stk Smil (à 78 g)
7 egg
5,5 dl sukker
5 dl hvetemel

Glasur:
4 stk Smil (à 78 g)
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i Smil-sjokoladen og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Smil-sjokoladen og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.

Tips

"Brownies med Smil" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.

Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei Kristine.

Jeg ser på kakeoppskriften din (Brownies med smil) og det frister veldig å lage kaken for ei venninne som skal ha babyshower nå på lørdag 31. mai. Men er det mulig å halvere kakeoppskriften, i så fall hvordan blir ingrediensene da?

Jeg blir takknemlig om jeg får tilbakemedling!

Mvh Ingrid Mai Eie

Lagde denne nå, men glasuer blir jo bare tynnflytende og det blir ikke like mye som på bildet over i beskrivelsen..

Har nettopp lagd denne til mine kakeglade kolleger og må si det er en av de beste oppskriftene jeg har funnet på bloggen din så langt. Jeg lot kaken stå i ovnen til den besto "prikketesten" og den fikk en herlig, litt chewy tekstur, akkurat som jeg syns en brownie skal ha. To tomler opp!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift