Brownies med valnøtter

Jeg simpelthen elsker Brownies!  Heart  Det vil du kunne se av alle de ulike variantene du finner på detsoteliv.no. Her har du originalversjonen min på Brownies, som er med valnøtter.

Merk deg at deigen bare skal røres sammen for at kaken skal få den rette myke, kompakte og litt klebrige konsistensen. Oppskriften er til liten langpanne, men kan fint dobles til stor langpanne.

Brownies med valnøtter
Ingredienser

200 g kokesjokolade
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
150 g valnøtter

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp kaken i firkanter.

Tips

Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften. Muligens må du da justere steketiden noe, så sjekk med en kakenål.

"Brownies" holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing.

5 kommentarer

Skal denne virkelig stå så lenge i ovnen? På de andre Brownie-oppskriftene dine står det kun 25 minutter på samme temperatur?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift