Browniespyd til 17. mai

Browniespyd med marshmallows og bær er kjempeenkelt å lage, og garantert kjempepopulært å sette frem på 17. mai! 

Jeg bruker min populære grunnoppskrift på Brownies beregnet på liten langpanne, som alltid gir perfekt resultat! Kaken oppbevares kjølig over natten slik at den blir fast i konsistensen. Så er det bare å tre små kakebiter på trespyd sammen med hvite marshmallows, røde jordbær og blå blåbær.

Artig for store og små!  😍

 

 


Ingredienser: 

Brownies:
♥ 200 g kokesjokolade 
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Til spydene:
♥ 400 g jordbær
♥ 150 g blåbær
♥ 200 g marshmallows
♥ trespyd (se tips)


Fremgangsmåte: 

Brownies: 

Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Visp egg og sukker lett sammen (ikke visp eggedosis). Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter (tilpass steketiden til ovnen din, kaken skal bare så vidt være gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen (se tips).

 

 


Browniespyd:

Løft den kalde, stivnede kaken ut av langpannen. Del kaken i små firkanter, ca. 3 x 3 cm. 

 

 

Tre kakebitene på spyd sammen med marshmallows, jordbær og blåbær. 

Legg de ferdige spydene på et fat. 

Sikt over melis til pynt hvis du vil. 

 

 

Disse browniespydene slår alltid an!  😃

 

 

Perfekte kakespyd til 17. mai! 

 

 

Tips:

♥ Trespyd fås kjøpt i de fleste store matbutikkene, og finnes i litt ulike størrelser. Jeg synes at ordinære grillspyd/grillpinner gjerne blir litt for store og lange, og bruker i stedet mellomstore grillpinner eller satay-spyd. 

 

 

♥ Kaken bør stå kjølig over natten. Da blir den fastere i konsistensen og det går fint å løfte kaken ut av langpannen og dele den i biter.

♥ Kaken kan gjerne lages flere dager i forveien. Pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Spydene bør helst lages samme dag, så bærene er helt ferske. 

 

 

Lettvint og godt til nasjonaldagen!  😍

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Browniespyd til 17. mai
Ingredienser

Brownies:
♥ 200 g kokesjokolade 
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Til spydene:
♥ 400 g jordbær
♥ 150 g blåbær
♥ 200 g marshmallows
♥ trespyd (se tips)

Fremgangsmåte

Brownies: 
Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Visp egg og sukker lett sammen (ikke visp eggedosis). Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter (tilpass steketiden til ovnen din, kaken skal bare så vidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen (se tips).

Browniespyd:
Løft den kalde, stivnede kaken ut av langpannen. Del kaken i små firkanter, ca. 3 x 3 cm. 

Tre kakebitene på spyd sammen med marshmallows, jordbær og blåbær. 

Legg de ferdige spydene på et fat. Sikt over melis til pynt hvis du vil. 

Tips

♥ Trespyd fås kjøpt i de fleste store matbutikkene, og finnes i litt ulike størrelser. Jeg synes at ordinære grillspyd/grillpinner gjerne blir litt for store og lange, og bruker i stedet mellomstore grillpinner eller satay-spyd.   

♥ Kaken bør stå kjølig over natten. Da blir den fastere i konsistensen og det går fint å løfte kaken ut av langpannen og dele den i biter.

♥ Kaken kan gjerne lages flere dager i forveien. Pakk den godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Spydene bør helst lages samme dag, så bærene er helt ferske. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift