
6 eggehviter
3 dl sukker
60 g hvetemel
3 ss kakao
100 g hasselnøtter
75 g mandelspon
Fyll:
3 dl kremfløte
100 g lys kokesjokolade
1 boks hermetiske aprikoser
Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til stiv marengs. Rør i hvetemel og kakao. Hakk nøttene fint (gjerne i food processor) og rør inn i sjokolademarengsen.
Fordel halvparten av marengsdeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Strø på halvparten av mandelspon. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl i formen før kaken hvelves ut og bakepapiret fjernes. Gjenta med resten av deigen.
Pisk kremfløten til krem. Finhakk sjokoladen og rør i. Hakk godt avrente aprikoser og vend i kremen. Ha fyllet mellom bunnene.
Kakebunnen må stekes i to omganger, da den er håpløs å dele i to bunner. Hvis du ikke har tid til dette, kan du steke kaken i en langpanne (slik som "Budapestrullen mørk"), og så dele kaken på midten, slik at du får to mindre firkantede bunner. Du får da en rektangulær kake à la "Verdens Beste".
Av eggeplommene du får til overs kan du f.eks. lage "Gullkake".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4339 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 939
Brukere i dag: 24312
Brukere siste 7 dager: 128075
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar