Café mocca iskake

Café mocca iskake

13.11.2004

Min mann er veldig glad i kaffe og sjokolade, og har dermed falt pladask for denne selvkomponerte kaken! Jeg baker jo masse og gir derfor svært ofte bort kaker som vi ikke får spist opp selv, men når det gjaldt denne kaken fikk jeg streng beskjed om å ikke gi bort noenting. Kaken består av en saftig mandelbunn med espressosmak, og den nydelige kaffe- og sjokoladesmaken på isen kommer av mye fløte, espressopulver og hakkede mokkabønner. Deilig!

Café mocca iskake

Ingredienser

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler
2 ts espressopulver

Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 ts espressopulver
1 dl varmt vann
4 plater gelatin
5 dl kremfløte
100 g mokkabønner

Pynt:
20 g mokkabønner

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret under pisking til du får tykk marengs. Mal mandlene og bland inn i marengsen sammen med espressopulver.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 60 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha den kalde mandelbunnen tilbake i den rene kakeformen.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 min. Kok opp vannet og tilsett espressopulver. Løs opp gelatinen i den varme kaffeen. Avkjøl. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Ha kaffeblandingen i eggedosisen. Pisk kremfløten til luftig krem og rør i. Bland godt med en stålvisp. Hakk mokkabønner fint og vend inn i isblandingen (hold av ca 20 g til pynt). Hell isen i kakeformen. Sett kaken i fryseren.

Pynt kaken med mokkabønner når den er frossen. Når kaken er frossen løsner kaken lett fra formen. Ta kaken ut av fryseren ca 30 min før servering.

Tips

Du bruker 1 pk Nidar mokkabønner til denne kaken (120 g).

Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i den rene kakeformen som den stekte kaken skal settes i. Den frosne kaken løsner lett fra formen uansett.

13.11.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter