Caramel Sauce (Amerikansk karamellsaus)

Caramel Sauce (Amerikansk karamellsaus)

24.05.2014


Her har du en fantastisk god oppskrift på amerikansk, hjemmelaget karamellsaus!  *yum*

 

"Caramel Sauce" smaker nydelig på det meste!

Prøv å helle den over iskrem og jordbær, eller drypp den oppå din favorittsjokoladekake. Karamellsausen kan også has i kakedeiger og frostinger, og gir nydelig karamellsmak.

 

Ingredienser:

♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g smør

 

Fremgangsmåte:

Ha vann og sukker i en kjele og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet.

Skru opp varmen på platen og la blandingen koke uten å røre mer i den. La sukkerlaken småkoke slik helt til fargen er gylden karamellbrun.

Tilsett så kremfløten, fortsatt uten at du rører. Karamellen vil nå bruse litt opp, men det er slik det skal være. Ha også i smør og vanilje.

Nå kan du sette kjelen tilbake på platen og begynne å røre forsiktig i karamellen over middels varme til blandingen blir jevn og klumpfri.

Da er karamellsausen ferdig.

Hell den over på en krukke eller i en serveringsskål og avkjøl.


Tips:

♥  Denne karamellsausen skal ha tynn flytende konsistens når den er varm og tykk flytende konsistens når den er romtemperert. Setter du den i kjøleskapet, kommer den til å stivne. Da er det bare å varme den opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausen flytende igjen.

♥ Karamellsausen kan oppbevares i kjøleskapet i et par uker, og den holder seg like fin. Det er bare å varme opp skålen når du får lyst på litt saus og så sette skålen tilbake i kjøleskapet igjen med det du har igjen. Det går fint å varme opp karamellsausen flere ganger.

♥ Vil du ha et tips til en sinnsykt god anvendelsesmåte til denne karamellsausen, se Oreo Madness og Oreo Madness Cake !!  Icon e biggrin 
 

 

Delicious Caramel Sauce - I ♥ it!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Caramel Sauce (Amerikansk karamellsaus)

Ingredienser

♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g smør

Fremgangsmåte

Ha vann og sukker i en kjele og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet.

Skru opp varmen på platen og la blandingen koke uten å røre mer i den. La sukkerlaken småkoke slik helt til fargen er gylden karamellbrun.

Tilsett så kremfløten, fortsatt uten at du rører. Karamellen vil nå bruse litt opp, men det er slik det skal være. Ha også i smør og vanilje.

Nå kan du sette kjelen tilbake på platen og begynne å røre forsiktig i karamellen over middels varme til blandingen blir jevn og klumpfri.

Da er karamellsausen ferdig.

Hell den over på en krukke eller i en serveringsskål og avkjøl.

Tips

♥  Denne karamellsausen skal ha tynn flytende konsistens når den er varm og tykk flytende konsistens når den er romtemperert. Setter du den i kjøleskapet, kommer den til å stivne. Da er det bare å varme den opp igjen i mikroen i noen sekunder for å få sausen flytende igjen.

♥ Karamellsausen kan oppbevares i kjøleskapet i et par uker, og den holder seg like fin. Det er bare å varme opp skålen når du får lyst på litt saus og så sette skålen tilbake i kjøleskapet igjen med det du har igjen. Det går fint å varme opp karamellsausen flere ganger.

24.05.2014
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Hei :-) Er det mulig å få oppskriften på karamellsaus sendt på mail? Jeg får ikke til å lagre den, og den høres jo bare helt nyyyydelig ut :-)

Jeg lurer på om den kan brukes på karamellpudding?

Åh, en til spørsmål kan man erstatte kremfløten med ekstra vann?

Må en dansker også kommenterer ? Den bedste karamelsauce jeg endu er stødt på. Jeg har altid været uheldig med mine forsøg, men denne gang sad den lige i øjet Den er skrevet ind blandt mine bedste opskrifter

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter